ÁLLOMÁS

Szólj hozzá a bejegyzés alatt!

“ÁLLOMÁS”
GÖCSEJ FILMSZEMLE, 2012. május 12. – Külön díj

Újabb állomáshoz érkezett  Hatvani Szabolcs munkássága, ugyanis pár nappal a “GLOBALIZÁCIÓ” megjelenése után elkészült a legújabb produkciójával, a “KÁMING SZÚN” a “Több mint tűzoltóság” vagy a “PAKS IMÁZS FILM” után a megszokott stábnak is nevezhető Babai István/Kövi Gergő filmes páros legújabb, “ÁLLOMÁS” című filmjük zenéjének megalkotásával. Bár a filmet a díjnyertes páros (a “Konstans” Veszprémben és Tallinban is díjat kapott) az előző évben forgatta, az mindmáig vágóasztalon állt és hangmérnökre, valamint a megfelelő zenére várt. Ez a várakozás ért célba most, amikor is a Sci-fi filmhez megszületett a zene.

“Az állomás egyetlen misztikus éjszaka története, egy férfi és egy nő nem mindennapi találkozását meséli el…”
Interjú a TelePaks Műsorán az alkotókkal:


PALETTA - Paksi Filmesek (részlet)
Film indítása a képre vagy IDE kattintva!          /A teljes beszélgetés megtekinthető IDE kattintva!/

Részletek a zenéből:
– Találkozás
– Konfúzió
– Diffúzió

A film Premierére a “Kultúrházak éjjel-nappal” rendezvénye adott méltó helyet február 17-én pénteken, a Paksi VMK. Mozi termében.
"ÁLLOMÁS" - Mozi Premier, 2012.02.17.
"ÁLLOMÁS" - Mozi Premier, 2012.02.17.
A vászon alatt az alkotó csapat: Kövi Gergő (író), Babai István (rendező, operatőr), Tóth András (fotó), Hatvani Szabolcs (zeneszerző).

A nyílt fórumon, mely egyben a rendezők élménybeszámolója is volt, kérdéseket tehetett fel a közönség az alkotóknak…

ÁLLOMÁS
Főbb szerepben:

Krajcsi Nikolett
Formán Bálint
Réti Barnabás

Írás a filmről a Paksi Hírnökben IDE KATTINTVA érhető el.

 Online változat:
Előző kisfilmjüket mintegy ötvenezren látták az interneten, és legalább hasonló nézettségre számítanak új alkotásukkal a paksi amatőr filmesek. Babai István és Kövi Gergő Állomás című rövidfilmje februárban mutatkozik be Pakson a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatban, országos premierjét pedig Magyarország egyik vezető hírportálján, az index.hu-n tartják.

“Az Állomás egyetlen misztikus éjszaka története, egy férfi és egy nő nem mindennapi találkozását meséli el. Ahogy eddig, ezúttal is jórészt Pakson rögzítették a filmet a helyi alkotók. A készítőket az éjszakai forgatások és egy alkalommal a viharos időjárás is próbára tette, de mégsem emiatt késett a bemutató. – A filmet nyáron forgattuk, ehhez képest későn találtuk meg a megfelelő zeneszerzőt. Hatvani Szabolcs munkája a filmzene, az első közös, sikeres munkát folytatni szeretnénk – mesélte el Kövi Gergő. Az Állomás főszereplői Krajcsi Nikolett és Formán Bálint, a Kaposvári Egyetem színművész-hallgatói, és megjelenik a filmben Réti Barnabás is, akit legtöbben a Barátok közt-ből ismerhetnek. – Nagyszerű színészekre találtunk ennél a filmünknél is, Niki és Bálint amellett, hogy megvolt bennük a színészi alázat, konstruktív módon segítették az Állomás megszületését. Például a vízben forgatott jelenetnél csupán 14 fokos volt a tó hőmérséklete, és persze a felvételt többször is meg kellett ismételni – emlékezett vissza a forgatásra Babai István. A több fesztivál-, közönség- és különdíjjal elismert Babai-Kövi alkotópáros ezúttal is fesztiválokon szeretné megmérettetni filmjét, de a szakma véleménye mellett még fontosabb számukra a közönség ítélete, ezért örültek, hogy előző filmjük, a Konstans után ismét megjelenhetnek az index.hu filmmegosztó portálján. Amatőr-filmesek lévén nem gazdálkodhattak milliókkal a paksi alkotók, így a stáb, amelynek először volt tagja Polgár Tamás operatőr, és a szereplők is ingyen dolgoztak, a mintegy százezer forintos költségvetést pedig maguk dobták össze a rendezők.”