Friss hírek

…az emberi testet alkotó sejtek 3 év alatt kicserélődnek. Nos, én szintén három évente váltok arculatot…

SZERETETTELJES, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

LÉZER SZÍN-FÓNIA, a XVIII. Völgyégi Könyvfesztiválon. (2018. június 15. 21 óra)
“Ahogy ez közvetlen közelről látszott” /J. K. írása/

LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.

Meleg és száraznak indult a június első hete… A LÉZER SZÍN-FÓNIA bemutatója azonban a második hét végére, az utolsó tanítási nap estéjére esett. Ahogy közeledett az időpont egyre inkább kezdett kirajzolódni az előrejelzésekből, hogy a kiszámíthatatlan záporok időszaka lesz az a hétvége, amelyre a XVIII. Völgységi Könyvfesztivál került. És mint ha forgatókönyv szerint zajlottak volna az események, péntek felé közeledve, a felhők csak gyülekeztek és a hét minden napján azt bemutatva mit terveznek, pontban 9 órakor főpróbát tartottak…

És eljött a péntek. Kivételesen kellemes napsütés, enyhe szellő… Az induló fesztivál óvatosan grillfűszeres, ugyanakkor kellemesen édes sütemény és cukor illatú hangulata közepette – nah és persze mindezt a könyvlapok illatával vegyítve – a helyi zeneiskolások műsorával, hivatalosan is kezdetét vette. Ezután a színpad már csak arra várt, hogy felkerüljön az a technikai arzenál mely este a látványt fogja produkálni. Jöttek is a szakemberek. Egyre többen. Közben az elkapott egymás közötti beszélgetésekből –„…és Pesten milyen volt a napokban az időjárás?…”–  kivehető volt, hogy a stáb egy része a fővárosból érkezett. …A színpad pedig csak épült, épült, és a kamionnyi dobozok, felszerelések a színpadra, majd állványra, vagy szép rendben egymásra épültek. És közben persze a hangszerek, kábelek, mikrofonok. Minden katonás rendben, előre megtervezett forgatókönyv szerint. A stáb minden tagja egyforma lendülettel, összehangoltan, villámtempóban és szinte szó nélkül csak épített. Ekkor már látszott hogy összeszokott, profi csapatról van szó,akik nem először dolgoznak együtt…

Négy órával az első lépéseket követően letisztult és elcsendesedett a fél órája még pakolástól nyüzsgő színpad. Masszív állványokon lézerfejek néztek a színpad előtt elhelyezett padok irányába. Jobbról is, balról is, középről is jó néhány. Nyolc vagy tíz? Sok! A szemfüles nézelődő még azt is észrevehette, hogy a szintetizátorokra is voltak lézer berendezések felszerelve. Na és az egyik legérdekesebb hangszer, a Lézer-hárfa is a helyére került; Furcsa szerkezetek kerültek leragasztásra a színpadra; tükrök, érzékelők, pedálok, óriás kották, jegyzetek egy laikus számára beazonosíthatatlan jelzésekkel.

…Majd kisvártatva felvillantak az első fények, édes illatú ködgomolyag pöffent a levegőbe és hamarosan a hangszerek hangjai is felharsantak. Konferansz ezen az estén nem volt, így a titokzatos csendben mindenki csak azokra az információ-morzsákra építhetett, amelyeket innen-onnan elcsíphetett. De az egyértelműen látszott, hogy sem a szervezők, sem a fellépők nem készülnek lemondani az estét, a gyanúsan gyülekező felhők ellenére sem. Az is további bizakodásra adott okot, hogy a rendezvényre való tekintettel a teljes környék közvilágítása kikapcsolásra került – melyet a koncertet követően is csak kisvártatva kapcsoltak vissza.

Bár semmilyen radarkép, sem előrejelzés nem jósolt esőt még azokban a percekben sem amikor már mindenki a koncert kezdetét várta, kis idővel kilenc óra előtt – amikor megjelent az előadó a színpadon, hogy bemondja „hangpróba következik, senki ne ijedjen meg”, mint ha erre a vezényszóra vártak volna odafenn, egy csapásra ömlött az égből a helyszínre mindaz, ami odafenn várakozott! És abban a pillanatban egy emberként ugrottak a technikusok zsákokkal, rongyokkal letakarni mindazt az értéket, melyet órákon át építgettek. Mindez az „ijesztés” öt percig se tartott, és ez idő alatt sem a közönség, sem az előadók kedve nem lankadt, és pontban 9 óra 15-kor – ahogy azt előre ígérték – megszólaltak az első hangok. Igaz közben a hangmérnökök még tépték le a hangfalakról a zsákokat, de már érezhető volt; EZ AZ A HANG!


Összeállítás a koncertműsorból az EVOLÚCIÓ 8. tételére.

LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.     LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
    LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
Máté Réka fotói. További képek és videók, az előadó közösségi oldalán, IDE kattintva érhetők el!

Szimfonikus művel kezdődött a koncert, ahogy azt tudhattuk a beharangozókból, egy meglepetés filmzenével – amilyenből még került néhány bemutatásra ezen az estén. Fokozott hangulat, halovány piros fény, ismerős motívum. Egyszerre a meghatódottság és bűvölet volt látható a közönség arcán; az Oratórikus nyitány többek szemébe könnyeket is csalt. Majd az előadó YouTube-csatornájáról ismert saját szerzemények, és világhírű szerzők műveinek feldolgozásai váltották egymást. Egyedülállóan pazar válogatás! A fények, meg mint egy burok, vette körül a közönséget, megóvva, oltalmazva és egy egységgé kovácsolva Őket. A szó minden értelmében felhőtlen és könnyed óra telt el abban a varázslatban, mely elárasztotta a Perczel Kertet, a LÉZER SZÍN-FÓNIÁban.

LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.    LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
    LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
    LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
Máté Réka fotói. További képek és videók, az előadó közösségi oldalán, IDE kattintva érhetők el!

Amiről írni azonban nem lehet, azok a színek, azok a formák, az az összhatás, az az atmoszféra, amit a produkció teljes összhangja megteremtett…! Gyorsan, túl gyorsan telt el ez az óra! Magunk se hittük, hogy itt a vége, hiszen minden másodperében történt valami izgalmas, valami meghökkentő, valami új. Az előadó egyik pillanatban a szintetizátorok mögött játszott, a következőben már a közönség között, nyakában egy hangszerrel, vagy épp ismét a színpadon furcsa hangokat kiadó rúddal a kezében, majd lézerfények közt hárfázva. A fénysugarakkal együtt cikázott, bejárva a teljes koncerthelyszínt. És a vissza-tapsot követően olyan ajándékokkal lepte meg a közönséget, melyekkel méltó módon fejezte be ezt az egyedülálló estét! Volt itt John Williams, Vangelis, Jarre, és persze sok-sok Hatvani!

LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.     LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.

LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.     LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.

LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.     LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
    LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
Máté Réka fotói. További képek és videók, az előadó közösségi oldalán, IDE kattintva érhetők el!

Hatvani Szabolcs egy emberként „vitte a vállán az estét” – gondolhatnánk, de Ő mindig kihangsúlyozza – és ezen az estén is így volt, és ki is fejezte -, hogy köszönettel tartozik azoknak a szakembereknek, akik mögötte állnak. Láthattuk-hallhattuk, hogy egy komoly stáb és sok év munkája áll a látottak mögött! Úgy mint például Májer Dániel, aki elektromos és akusztikus ütőhangszereken kísérte a muzsikát, valamint a Hang-, és Fény-technikus szakemberek, akik minden mozdulatát, sőt talán gondolatát, érzését is lekövették az est alatt!

LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.     LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2018.
Máté Réka fotói. További képek és videók, az előadó közösségi oldalán, IDE kattintva érhetők el!

Örök élmény és emlék marad ez a csodálatos helyszínnek, és a Könyvfesztivál történetének is a „LÉZER SZÍN-FÓNIA” mely ugyanúgy Bonyhád, mint a rendezvény hírnevét is nemesbíti! Köszönjük az estét!

/John K./

/2018. június 21./

1998 május 29. – 2018 május 29. – 20 ÉVES JUBILEUM, „EKLEKTIKA”.

EKLEKTIKA, 2018.

Hatvani Szabolcs „TERMÉSZET” című első lemezének megjelenésének huszadik évfordulója nyújtja az apropóját, a zeneszerző soron következő immáron 30. albumának a kiadásának az időpontjára.
A május 29. ilyen értelemben tehát ismét jelentős időponttá válik. (A húsz évvel ezelőtti események IDE KATTINTVA olvashatók!) „Addig azonban sok teendő van még a készülő albummal kapcsolatban”, -mondja a szerző, melyről azt is elárulta, hogy nem tudta tartani a lemez készítésével kapcsolatos terveit: „Soha ennyire nem voltam még elmaradva a dolgaimmal, mint ezúttal! Egy új anyag elkészítése, vagy egy koncertre készülés nálam mindig jóval a tervezett határidőkön belül megtörtént, most azonban olyan eklektikus körülöttem minden, hogy talán nem is csoda, hogy ez a csapongás a mindennapjaimon, így a készülő munkámon is érezhető. Sok szempontból komolyabban és megfontoltabban írom ezt a lemezt, sokkal több időt hagyok egy-egy tétel, részlet „megérésére” mint ahogy ezt korábban tettem. Talán amiatt is haladok a tervezettnél jóval lassabban, mert ez az anyag a megszokottnál jóval nagyobb terjedelmű egybefüggő zenei anyag, és ezért is más ritmusban tudok haladni vele, de a közösségi oldalamon hamarosan létrehozok a megjelenéssel kapcsolatos eseményt – már csak azért is mert minden irányból nagyon sok kérdést kapok-, amelyen igyekszem az olvasókkal egyre gyakrabban megosztani az aktuális történéseket, infókat…

Az album megjelenéséig tehát a folyamatban lévő események követhetők lesznek Hatvani Szabolcs közösségi oldalán, ahol folyamatosan még több részlet és háttér információ elérhető lesz.

LINKEK:
http://hatvaniszabolcs.hu/main/albumok/
http://hatvaniszabolcs.hu/main/hatvani-szabolcs-zenei-termeszete-1998/
https://www.facebook.com/hatvaniszabolcs.zeneszerzo/
https://www.facebook.com/events/221041348464188/

/2018. február 16./

EKLEKTIKA – 2018.

Miközben a „JUBILEUM – 20.” projecten dolgozik Hatvani Szabolcs és a Stáb, a zeneszerző új lemeze is készül.
A zenei tételek vázlat szintű megírása már 2016 augusztusában befejeződött, azonban a kész album csak 2018-ban, a lemezbemutató koncertekkel egy időben kerülhet csak a lejátszókba. A számos szempontból újnak és eklektikusnak aposztrofálható albumon minden korábbihoz képest több muzsikus „dolgozik” majd. Az elmúlt húsz év lemezein, koncertjein látott-hallott és megismert zenésztársak mellett új kollégák közreműködésével készülő zenei anyagon mindenki fontos szerephez jut, így válik – pozitív értelemben – eklektikussá, azaz igazán színessé és változatossá a kompozíció. A zeneszerző az albumról elmondta, hogy azt ugyan zongoristaként írta, azonban a hangszere nem minden esetben főszerepet, gyakran kísérő és mellékszerepet „játszik” a néhol oratórikus, nagyzenekari hangzásban, melyben fontos szerephez jutnak a különböző akusztikus hangszercsoportok, ugyanígy az emberi énekhang, szólóban és kórusban egyaránt.
Az “EKLEKTIKA”, végletekig csapongó érzelemdús zenei anyaga a megszokottnál jóval több tételével és hosszabb időtartamban repíti majd a hallgatót abba a különleges atmoszférába, melyből mindenképpen érdemes lesz kizárni a „hétköznapok zaját”, talán azért is, mert igazából az új album pont arra igyekszik majd rávilágítani, hogy egész életünket „külső és belső zajok” veszik körül és uralják…

/2017. június/

HATVANI SZABOLCS „JUBILEUM – 20.” – Jótékonysági koncert-sorozat.

A kezdetektől…
Hatvani Szabolcs több évnyi klasszikus zenei zongoraestjei után első saját szerzeményeit bemutató „HANG – KÉPEK” című koncertjével 1997. október 31-én debütált a nagyközönség előtt a színpadon. A meghökkentő hangzásvilágú közel három órás avantgárd elektronikus zenei koncerten az 1997-ig megírt szerzeményeit vitte a színpadra. Fél évre rá jelent meg első CD-lemeze, a „TERMÉSZET”, melyre már új muzsikát is komponált.

A jótékonyság jegyében…
Most a húsz éves jubileum alkalmából a következő években jótékonysági koncertsorozatba kezd a zeneszerző-előadó, akinek időközben több mint harminc kiadványa jelent meg. A nagyszabású koncert-show műsorokon a teljes életmű esszenciája felcsendül majd, a kezdeti elektro-akusztikus, majd filmzenék után a szimfonikus zenei művek egyaránt. A különleges zenei varázs a megszokott, egyedülálló fény-, lézer-, piro-, és multimédiás technikával kiegészítve repíti az igényes zenék kedvelőit egy érzelmekkel, élményekkel teli varázslatos világba!
A jubileum évei alatt a Stáb igyekszik a koncertműsort minél több helyszínen bemutatni. A show-műsorokból befolyt teljes bevételt minden rendezvényen egy-egy beteg gyermek fogja az előadók és a szervezők jóvoltából megkapni.

Segíts, hogy kin segítsünk…
“Az elmúlt húsz év tapasztalatai alapján örömmel könyvelhetem el, hogy összefogással, közös erővel hatalmas dolgokat tudunk létrehozni! Így építhettünk már játszóteret óvódásoknak, táboroztathattunk rászorulókat, segélycsomagokkal láthattunk el hátrányos helyzetűeket, és járulhattunk már hozzá számos alkalommal jelentős összegekkel is súlyos beteg fiatalok gyógykezeléséhez! Ezúttal a koncerteken befolyt adományokkal olyan 14 életévét be nem töltött fiataloknak kívánunk támogatást nyújtani, akiknek már olyan kialakult betegsége van, amely csak műtéti úton kezelhető, gyógyítható, vagy a korábbi műtét utáni rehabilitáció komoly anyagi támogatást igényel.”
Ha a környezetedben tudsz olyan esetről, ahol a jótékonysági koncertből befolyt támogatás segítséget nyújthat, hívd fel a figyelmet erre a felhívásra, hogy a rászorulók felvehessék a szervezőkkel a kapcsolatot, ezáltal eljuthasson a helyszínre is az egyedülálló élményeket nyújtó jótékonysági koncert-show! Amennyiben szeretnél rászorulót ajánlani, azt Te is megteheted, a marketing@hatvaniszabolcs.hu e-mail címre küldött, az esetet röviden bemutató levéllel, melyet köszönünk a leendő támogatottak nevében is!

A Te szemeddel…
Ha bármilyen élményed, emléked van az elmúlt 20 év koncertműsoraival kapcsolatban, közreműködője, vagy akár csak részese lehettél egy-egy előadásnak és azt szeretnéd megosztani másokkal is, írd meg a marketing@hatvaniszabolcs.hu e-mail címre! A történeted akár a jubileumi koncerteken, akár a Hatvani Szabolcsot bemutató, következő évben megjelenő életrajzi könyvben helyet kaphat!

/2017. május. TOVÁBBI RÉSZLETEK, HAMAROSAN!/

HANGOS KÖNYV – Hatvani Szabolcs hangját adja egy könyvhöz.

„Nekem ritkán jut időm klasszikus vagy szépirodalom olvasására. Gondolom ezzel mások is sokan vannak így!?! Azonban ha „munkáról” van szó, ráadásul olyanról, amin az ember élvezettel dolgozik, mindig akad pár óra rá, az egyéb elfoglaltságok között!” – Egyelőre csak ennyit árult el Hatvani Szabolcs egyik folyamatban lévő munkájáról, de azt még hozzá tette: „A klasszikus történet mosolygós és örömteli órákat fog nyújtani az óvodások, kisiskolások mellett a családoknak, felnőtteknek is.”

/2017. május/

V. SZÍN – FÓNIA, 2016. február 14.

“Új albummal jelentkeztem 2016. február 14-én. A különleges kiadvány mind formátumában, mind tartalmában meglepetést tartogatott minden kedves zenekedvelőnek, illetve a korábbi albumaim tulajdonosainak is!
A megjelenés dátuma is árulkodik a lemez “hangulatáról”, mely hű folytatása az előzménynek!”


AZ “V. SZÍN – FÓNIA” – 2016. február 14.
TOVÁBBI RÉSZLETEK IDE KATTINTVA!

ADVENTI VARÁZS, 2015. november 29.
ADVENTI VARÁZS, 2015. november 29.

“Az életünk egy “várakozás”. Nem csak ADVENT az az időszak amikor valami szebbet, jobbat, egy meghittebb és igazabbat várunk, de ilyenkor talán nyitottabb lélekkel várjuk az a varázst, mely a hűvös téli estéken elárasztja a lelkünket.
Mi ebben fogunk segíteni, tesszük mindezt egy a legnemesebb célok egyikének érdekében!”

Hatvani Szabolcs


Jótékonysági koncert a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium közreműködésével,
2015. november 29-én, 16:00 órakor, pótelőadás 18:00 órakor
a Bonyhád-Majosi Evangélikus templomban.

“2015. november 29-én 16:00 és 18:00 órai kezdettel két telt-házas koncertet adtunk a Majosi Evangélikus templomban. Az “ADVENTI VARÁZS” című jótékonysági koncerten több mint 630.000,- Ft-ot gyűjtöttünk Daniella és Zoltán javára.”

TEKINTS BELE A KÉSZÜLŐDÉSBE, KÍSÉRD VÉGIG A KONCET NAPJÁT. NÉZZ BE A KULISSZÁK MÖGÉ,
A KONCERT ADATLAPJÁN, IDE KATTINTVA!

“CONSUMMATIO” – Simontornya, 2015. július 4. 15:00 óra

CONSUMMATIO, azaz Összegzés. 2015. július 4-én szombaton, 15:00 órakor kerül sor a Simontornyai várban Könyv István János grafikusművész jubileumi kiállításának megnyitójára.

„Szabolcs zenéje szerves része a jubileumi kiállításomnak, ugyanis azt a hangulatot „hozza”, amit a jubileumi képanyag közvetít a nézők felé. Már a megnyitó előtti hangolódás, az összegyűlés is a „IV- SZÍN – FÓNIA” tételeire történik. Az ünnepi beszédet követően pedig folytatódik a zene, és végig vonul folyamatosan, mintegy átjárva belebújva a képekbe. Felerősítve azok lírai vagy éppen társadalmi mondandóját. Olyan ez a zene, hogy finom receptorokkal kíséri a képek érzékenységét, legyen az bármelyik és bármilyen technikával készült. Szerintem így lesz teljes a hangulata a Kiállításnak…”
/Könyv István János – grafikusművész/

A SZERVEZŐK ÉS A MŰVÉSZEK SZERETETTEL VÁRJÁK AZ ESEMÉNYRE AZ ÉRDEKLŐDŐKET!
TOVÁBBI RÉSZLETEK IDE KATTINTVA!

IV. SZÍN – FÓNIA, 2015. június 30.

“A ZENE lehetőséget ad arra, hogy a hangokkal mindent kifejezhessünk, amit vagy nem akarunk, vagy nem is merünk elmondani… Mindent eljátszhatunk velük, amit érzünk, amit átélünk. Ez lehet álmodozás, képzelgés, de szólhatnak a hangok emberekhez fűződő valós kapcsolatokról is…
Ezzel a lemezemmel egy csendes, csillagfényes nyári esti beszélgetésen mondom el mindazt, amit eddig még soha, senkinek. 
A Zongorára és szólóhangszerekre írt kilenc tételes szimfonikus mű minden másodperce újabb és újabb eddig el nem mondott “titkaimat” fedi fel…”
IV. SZÍN - FÓNIA, 2015.

“A Lemez elkészült, dalai az előrendelés időszakában az Album oldalán meghallgathatók!”

ALBUMRENDELÉS IDE KATTINTVA!

SYMPHONY of EVOLUTION – LIVE, 2014.09.20. (koncertfilm)

“SYMPHONY of EVOLUTION – LIVE” – NÉZD OLNILE!
Megtekintés/Letöltés
március 30-a 00:00 órától április 20-a 24:00 óráig az alábbi címről indítható:
http://www.hatvaniszabolcs.hu/video/symphony_720x480.mp4
SYMPHONY of EVOLUTION - LIVE, 2014.09.20.
MEGJELENT BluRay-en, HD DVD-n és DVD-n, 2015. március 30-án.

2015. március 30-án jelent meg a „III. SZÍN – FÓNIA, SYMPHONY of EVOLUTION” című, 2014.09.20-i szabadtéri koncertről készült több mint 100 perces koncertfilm BluRay, HD DVD, és DVD-kiadványokon.

III. SZÍN - FÓNIA - Szekszárd, 2014.09.20.
„III. SZÍN – FÓNIA, SYMPHONY of EVOLUTION” – LIVE, 2014.09.20.
JÁTÉKIDŐ: ~100 perc

„III. SZÍN – FÓNIA, SYMPHONY of EVOLUTION”
00. NYITÁNY/OPENING
01. Átmeneti szállás (Főcím) / Temporary Accommodation (Soundtrack)
02. Evolution Part 1.
03. Evolution Part 2. – SYMPHONY of EVOLUTION
04. Evolution Part 3.
05. Evolution Part 4. (LASER-HARP)
06. Új Generáció / The Rising Generation
07. Lebegés / Levitation
08. Noé bárkája / Noah’s Ark
09. Meditáció, Körforgás / Meditation, Rotation (LASER-HARP)
10. Evolution Part 7.
11. Evolution Part 5.
12. Elektromosság / Transmission Line
13. Globalozáció / Globalization
14. Anyaföld / All Over The World
15. Evolution Part 6. (unpublished)
16. Evolution Part 7b (trance)
17. Végső remény / White Hope
18. Érzelmek / Emotion
19. Világjáró / Globetrotter
20. Azonosulás / Homoganization
21. Evolution Part 8.
22. VÉGE / THE END

A “III. SZÍN – FÓNIA, SYMPHONY of EVOLUTION” c. koncert 2014. szeptember 20-án Szekszárdon,
a Szüreti napokon került bemutatásra.

Hatvani Szabolcs – Szintetizátorok, Elektromos hangszerek, Lézer-hárfa
Ifj. Fráter Sándor – Gitárok, Szintetizátor
Májer Dániel – Ritmushangszerek

KÖZREMŰKÖDNEK:
Barkóczi Árpádné – hegedű
Kisvárdai Szilárd – szintetizátorok
iCHOIR énekegyüttes, Konyecsni Gábor közreműködésével, művészeti vezető: Häuszer Beáta
Lézer-hárfán közreműködött: Tábori Emese
Pirotechnika: Csima Kornél, Bóna Balázs
Fény és Hangtechnika: Benei Music
Lézer koordinátor: Heiszler István
Lézer-hárfa: Wenszky és Ifj. Wenszky Sándor
Vizuáltechnika: Nemeskéri Kornél
Háttérmunka: Babai István, Fráter Richárd, Gonda Mária, Halmai-Nagy Róbert, Heiszler Zsuzsanna, Hora Antal, Kindl Gábor, Kiss Gábor, Kövi Gergő
A felvételek a PIXEL TV (Szekszárd) Közreműködésével készültek. Munkatársak: Bányai Gábor, Meilinger Zsolt, Szél Móni
Film-, és Hang utómunka: www.szinpadishow.hu

KIADÁSOK:
BluRay: KÉP: 16:9, FullHD 1920 x 1080p  (Mpeg2), Audio: Dolby Digital 5.1 (BluRay lejátszóhoz)
HD DVD: KÉP: 16:9, FullHD 1920 x 1080p (AVCHD), Audio: Dolby Digital 5.1 (BluRay lejátszóhoz)
DVD: KÉP: 16:9, Audio: Dolby Digital 5.1 (DVD lejátszóhoz)

JÁTÉKIDŐ: ~100 perc
TOVÁBBI RÉSZLETEK IDE KATTINTVA!

Köszöntelek Benneteket!
Március 30-án jelenik meg a 22. kiadványom, a „SYMPHONY of EVOLUTION” című,
2014.09.20-i szabadtéri koncertről készült több mint 100 perceskoncertfilm.

Talán felvetődött már Benned a kérdés, mikor milyen dátumhoz kötődik egy-egy kiadvány megjelenése? Ha igen, most választ kapsz rá, hiszen sosem véletlenszerűen dőlnek el ezek a dátumok. Számomra legalábbis minden kiadványnál volt jelentősége, aktualitása a megjelenés napjának. Jelen esetben egy névnap. Ugyanis ezen a napon ünnepli gitárosom – aki egyben legőszintébb kritikusom és barátom is – kisfia Fráter Zalán a névnapját. Immáron a harmadikat. Szóljon hát a lemez Neki, hiszen biztos vagyok benne, hogy a Sanyi gitárján felcsendülő motívumok közül több is szól Róla…
És természetesen ez úton is boldog névnapot kívánok a kis “keresztfiamnak”.

Végezetül köszönöm Nektek kitartó és sokszor már-már zavarba ejtő rajongásotokat, azt a számtalan üzenetet amit küldtetek nekünk folyamatosan az elmúlt sok-sok év során! Számunkra ezek adnak értelmet és erőt a sokszor reggelbe nyúló munkálatokhoz! Talán e nélkül nem is sikerült volna színpadon maradni műsorainkkal immár 18. éve…!?!
Most hogy nagykorúak lettünk, hálánk jeléül egy ajándékot nyújtok át Nektek; A koncertfilm DEMO változatát kisebb felbontásban (720x480p 124kbps, 48kHz-es sztereó hanggal), elérhetővé tesszük 22 napig (a 22. albumra való tekintettel), így megtekinthető lesz online! Mobil eszközödre le is töltheted ez idő alatt (1,29 GB). Ezzel is ízelítőt kívánunk nyújtani a koncertélményből, hogy kedvedre dönthess, hogy a nagy-felbontású (1920x1080p) FullHD kiadványok (BlyRay, HD DVD), vagy a szabványos DVD megtekintése közben, a teljes koncertélményt nyújtó 5.1 hanggal kívánod később újra átélni a műsort! És ha kedvet kapsz, találkozzunk élőben a következő koncertek alkalmával!
 

SYMPHONY ONLINE

A kiadványok a az űrlap kitöltésével IDE KATTINTVA rendelhetők!

 

III. SZÍN – FÓNIA – 2014.19.20. 22:30 – “SYMPHONY of EVOLUTION”
– Lemezbemutató Koncert-show

“Különleges, látványos zenei műsorral várták idén a Szekszárdi Szüreti Napok szervezői a közönséget…”

"Symphony of Evolution" - Lemezbemutató koncert, 2014.09.20.
Szekszárdon a Szent István tér adott helyet a koncertnek, mely szeptember 20-án este 22.30 órakor kezdődött.

2014. szeptember 20-án este 22:30-as kezdettel egy nagyszabású szabadtéri koncert keretén belült kerül bemutatásra
Hatvani Szabolcs “EVOLUTION” c. új lemeze.

A Szüreti fesztivál főprogramjaként bemutatásra kerülő egyedülállóan nagyszabású ingyenes koncert Szekszárdon, a Szent István téren zajlott. A koncerten egy nagy stáb állt az előadó mögött; a műsort lézer-, fény- és pirotechnika színesítette. Az eseményen számos korábbi és helyi közreműködő is fellépett.


“SYMPHONY of EVOLUTION” (EVOLUTION Part 2.)
III. SZÍN - FÓNIA - Szekszárd, 2014.09.20.
III. SZÍN - FÓNIA - Szekszárd, 2014.09.20. III. SZÍN - FÓNIA - Szekszárd, 2014.09.20.
III. SZÍN - FÓNIA - Szekszárd, 2014.09.20. III. SZÍN - FÓNIA - Szekszárd, 2014.09.20.
III. SZÍN - FÓNIA - Szekszárd, 2014.09.20.
 III. SZÍN - FÓNIA - Szekszárd, 2014.09.20.
III. SZÍN - FÓNIA - Szekszárd, 2014.09.20.

Részletes ismertető elérhető az esemény blogjában IDE kattintva!

EVOLÚCIÓ – Dolby Digital 5.1 DVD + Audio CD (2014.04.01.)


Tamási Rádió, 2014. május 16. (18’35”) – Indítás a fenti lájátszóra kattintva!
EVOLUTION, 2014.

A Fortuna Rádió vendége: Hatvani Szabolcs (20’42”)
A Fortuna Rádió “HANGÁR” portré rovatának április 5-i vendége Hatvani Szabolcs. Strasszer Andrea beszélget az új lemezről és sokminden másról a szerzővel. A beszélgetésben a lemezen hallható 2 dal különleges remixe is elhangzik.


“HANGÁR” – A Fortuna Rádió portré rovata, 2014. április 5. (20’42”) – Indítás a fenti lájátszóra kattintva!

 

“2014. január 27-én, hétfő este fél 8-kor egy különleges áramütés szerű impulzus ért. Ez a hatás indította el bennem azt a feszültséget, mely következményeként másnap reggel hangszer mellé ültem, és tettem ezt az azt követő három héten keresztül minden nap… Mint egy elszabadult keményre fújt lufi száján a levegő, a hangok és dallamok megállás nélkül, “süvítve” jöttek elő belőlem. …Közben Sanyi barátom folyamatos instrukciókkal látott el; érezve az album újszerűségét, még inkább igyekezett abba az irányba terelni a munkálatokat, amerre eddig még nem jártunk…
Ezt a munkálatot a közösségi oldalamon az olvasók figyelemmel követhették. Bele-bele hallgathattak az éppen készülő aktuális dalokba. Örömmel fogadtam a dalokhoz, zenei részletekhez fűzött érzéseket, megjegyzéseket. Ezekből olvashatók az alábbi kis “kedvcsinálóban”, emellett az idézetek kiegészülnek saját gondolatainkkal, amelyek az “EVOLUTION” c. albummal kapcsolatban megfogalmazódtak bennünk…”

/Ifj. Fráter Sándor & Hatvani Szabolcs/

EVOLUTION (2014)

hatvani szabolcs –  EVOLUTION
/2014/

Part 1.  04’06”
Part 2.  01’57”
Part 3.  05’23”
Part 4.  03’53”
Part 5.  04’18”
Part 6.  03’08”
Part 7.  06’22”
Part 8.  06’02”

BONUS TRACKS:
EVOLUTION Part 4 – Radio Edition (Only on CD)
EVOLUTION Part 4 – Guitarmania Remix (Only on CD)
Symphony of Evolution (On CD & DVD)

 

Hatvani Szabolcs – Piano & Synthesizers
Ifj. Fráter Sándor – Guitars

DVD – Dolby Digital 5.1. 39’32”
Audio CD (TEXT)
– Stereo Dolby Surround. 45’29”

Az „EVOLÚCIÓ” című album nem egy időrendi áttekintése azoknak a változásoknak, mely a jelenünkhöz vezetett, csupán egy pillanatnyi korkép „érzelemvilága” mindarról, ahol jelenleg tartunk. A nyolc tételes ámbár megállás nélküli egybefüggő mű részeinek nincsenek önálló címei, csupán fejezetei.

A kiadvány két lemezt tartalmaz. Az igazi élményt jelentő első lemezen (DVD) a zenei anyag eredeti Dolby Digital 5.1-es keverése hallható, mely térben helyezi el a hangszereket, hangzásokat. A hangkép úgy lett megkomponálva, hogy a teljes zenei élmény eléréséhez a hangfalaktól egyenlő távolságra, középen helyet foglalva kell a zenét hallgatni. A zenei anyag végén a “Symphony of Evolution” c. bonus track hallható.
A második lemezen (CD) a zenei anyag sztereó keverése hallgatható, melyet a DVD-n található bonus dalon kívül további két “remix” is kiegészít.

/Az album megrendelhető IDE kattintva!/

“…már hét éve dolgozom Szabolccsal együtt stúdióban és a színpadon egyaránt, ami mindig különös kikapcsolódást és kihívást jelent számomra. Az “EVOLUTION” című albummal kapcsolatban azt érzem, hogy egy olyan lemezt fogunk elkészíteni, amely mindamellett hogy nekem a legkedvesebb lesz, minden hallgató számára meghatározó élményt nyújt majd…” /Ifj. Fráter Sándor – gitárok/

“UNPUBLISHED EVOLUTION” – 2014. május 12.
UNPUBLISHED EVOLUTION, 2014.

“UNPUBLISHED EVOLUTION” /MAXI CD/

01. Symphony of Evolution (radio edit) 03’34”
02. EVOLUTION Part 4.
(radio edit) 04’04”
03. EVOLUTION Part 7b.
(trance mix) 03’04”
04. EVOLUTION Part 6.
(radio active edition) 03’17”
05. EVOLUTION Part 7.
(remix) 03’11”
06. EVOLUTION Part 8.
(radio edit) 04’40”

2014. Április 1-én jelent meg az “EVOLUTION” c. lemez, mely 8 tételes mű egy-egy darabjának számos “kiadatlan” változata (remixe) is elkészült. Az “UNPIPLISHED EVOLUTION” c. MAXI CD ezekből nyújt át egy csokorral, kiegészítve az eredeti lemezen hallható remixek sorozatát…
A lemez kereskedelmi forgalomban “önállóan” ugyan nem jelenik meg, de egyéb vásárlások mellé az INGYENES példányt ajándékba, illetve BONUS-ként lehet megkapni. Figyeld folyamatosan az akciókat, hogyan juthatsz hozzá!

“II. SZÍN – FÓNIA, 2014.” Multimédiás Koncert-Show két felvonásban.
PAKS, 2014. JANUÁR 4. CS.D.K.K. 18:00 óra

SZÍN - FÓNIA
KÉPEK IDE KATTINTVA!

Két és fél órás, két felvonásos koncerttel köszöntötte az újévet Hatvani Szabolcs és Csapata.
A már megszokottnak nevezhető, immár 4. alkalommal meghirdetett, számos közreműködővel bemutatásra kerülő újévi koncert-show műsor idén is tartogatott meglepetéseket. Ezúttal két egyórás felvonásban csendülnek fel a különböző stílusú dallamok. Az „I. felvonás”-ban jó pár filmzene is bemutatásra került, pl. „ÁLLOMÁS”, „SUZIE”, „ÁTMENETI SZÁLLÁS” melyek ezennel akusztikus hangszereken /zongora, hegedű, brácsa, gordonka/, kórussal kiegészülve szólaltak meg. Ezt folytatva a kifejezetten nyugtató, relaxációs hangvételű dalok válogatása következett, a legrégebbi és a legújabb lemezekről, vegyesen.

A „II. felvonás” egy dinamikusabb hang és szín-világ különleges dimenziójába varázsolta a közönséget, Animációk, Filmek, Fény, Lézer, és a Pirotechnikai eszközök és Illatok segítségével…

A műsor vendége Gyulai István és Csapata, valamint “előegyüttese” és közreműködője a szekszárdi iCHOIR énekegyüttes. Emellett a paksi Pro Artis Művészeti Iskola vonós kamara-zenekara is a koncert közreműködőjeként lépett a színpadra. Énekelt még Ledneczky Virág, Hesz Ádám, Góczán Gáborné, valamint Kisvárdai Szilárd is, aki szintetizátoron is közreműködött. Természetesen a zenekar állandó tagjai is láthatók/hallhatók voltak; Hatvani Szabolcs mellett, aki elektromos és akusztikus billentyűs hangszereken és alkalmanként extravagáns “szintetizátorokon” játszott majd, Ifj. Fráter Sándor – gitárokon, szintetizátoron, Májer Dániel pedig ütős hangszereken színesítette a muzsikát. Ahogy azt a nézők megszokhatták, a látvány se mindennapi volt, fény-, és lézertechnikát, multimédiás és pirotechnikai eszközöket is meg-megvillantattak a show-műsor során.

II. SZÍN – FÓNIA, 2014. Multimédiás Koncert-Show két felvonásban.

ELŐADTÁK:
Hatvani Szabolcs – Elektromos és Akusztikus billentyűs hangszerek, Szintetizátorok
Ifj. Fráter Sándor – Gitár, Szintetizátor
Májer Dániel – Ritmus hangszerek

KÖZREMŰKÖDTEK:
Góczán Gáborné – Ének
Hesz Ádám – Ének
Kisvárdai Szilárd – Szintetizátorok, Gitár, Ének,
Ledneczky Virág – Ének
A Pro Artis Művészeti Iskola vonószenekara,
Ének, Vokál – iCHOIR énekegyüttes: Művészeti vezető: Haffnerné Hauszer Beáta.
A kórus tagjai: Soponyi Brigitta, Hamvas Natália, Lindauer Lea, Lindauer Zita, Bors Flóra, Kiszli Robertina, Haffner Máté, Kosztolányi Rebeka
Perdy-Fazakas Brigitte – vers

AZ EST VENDÉGE:
Gyulai István, dalszerző (ének, gitár) és Csapata: Borzavári Róza – hegedű, Ulbert Andrea – ének
Hauszer Beáta – előadóművész, énekes

“SZÍN – FÓNIA, 2013.” – 190 PERC ZENE!

Október 31-én jelent meg a “SZÍN-FÓNIA” című kiadvány, DUPLA LEMEZES (2 db Audio CD) és TRIPLA LEMEZES (2 db Audio CD + Dolby Digital 5.1 Audio DVD) kiadásban.
Szeptember elején adtuk hírül, hogy ismét lázasan dolgozik Hatvani Szabolcs és Ifj. Fráter Sándor. Az augusztus elején kikristályosodó, új“szintetizátor és gitárvarázs”  lemez munkálatai most célegyenesbe értek. Az elmúlt hónapok munkájának köszönhetően összeállt igazán exkluzív zenei anyag, október 31-én jelent meg! Tripla lemezes kiadványról van szó, amely jóval több mint három óra kikapcsolódásra, az instrumentális, elektro-akusztikus zene titokzatos és misztikus  hangzásával való elvegyülésére ad lehetőséget. Az első, kifejezetten dinamikusra álmodott 54 perces “I. SZÍN-FÓNIA” című lemez mellett egy több mint 71 perces relaxációs CD is található, “II. SZÍN-FÓNIA” címmel. És aki még több extrára vágyik, ezúttal is megkapja! A 28 dalt tartalmazó kétlemezes album mellett a LIMITÁLT, sorszámozott, tripla lemezes kiadásban egy DVD is lapul! A harmadik lemezen Hatvani Szabolcs további 64 percnyi, a nevét fémjelző Dolby Digital 5.1-es hangkeverésű térbeli zene-varázzsal kényezteti a hallgatók fülét és lelkét!

– SZÍN – FÓNIA -2013. TRIPLA LEMEZES LIMITÁLT, DÍSZDOBOZOS, SORSZÁMOZOTT KIADÁS (3.700,- Ft) – 2 darab Audio CD + 5.1 Audio DVD.
– SZÍN – FÓNIA -2013. DUPLA LEMEZES KIADÁS (3.400,- Ft) – 2 darab Audio CD.
 
“Az I. lemez 54 percnyi összeállítását egy 71 perces RELAXÁCIÓS CD követi. A III. 65 perces Dolby Digital 5.1 lemezen a zenék térbeli keverése hallható. Mindhárom lemez anyaga tartalmaz EXTRA-BONUS “ajándék” zenéket is, így az 1. lemezen egy Remix, a 2-on az utóbbi évek filmzenéi, a 3. nyitányaként pedig pár “újra értelmezett” dal élvezhető.
A lemez hanganyagának egy részében előkerültek korai felvételek is, melyek felhasználásával új értelmet és minőséget kapott pár régről ismert, koncerteken szinte mindig hallható dal. Az album anyagán több mint két hónapon át dolgozott ifjabb Fráter Sándor, és Hatvani Szabolcs, de archív felvételek felhasználásával régi zenésztársak is “közreműködnek” a lemezen.”
.
Zene, Billentyűs hangszerek, Ritmus és Dob-programok, Felvételek, Mix: Hatvani Szabolcs.
Köszönet Brückner Csabának a kórus felvételekért (1999).
 
Közreműködnek:
Ifj. Fráter Sándor – gitárok
Lemel Ágnes – hegedű
Millennium Gyermekkórus, Karnagy Stix Mária
Berecz Sándor Tibor – gitár
Magyar Zoltán – lap steel gitár
Ledneczky Virág – ének
Hesz Ádám – ének
Rónai József – dalszöveg
Gál Laura – énekhang

TOVÁBBI RÉSZLETEK IDE KATTINTVA!

ÚJRA ÉLEDŐ “TERMÉSZET”
 
Vízi Zene (1997/2013)

Hosszú évek után, most újra kiadásra került Hatvani Szabolcs 1997-es, első lemezre szánt zenei anyaga, a “Vízi Zene”. Az eredeti felvételeket tartalmazó digitálisan felújított felvételek, most 16 évvel később, abban a formában kerültek kiadásra, ahogy azt anno a Csapat (Hatvani Szabolcs – zenei rendező, Berecz Sándor Tibor – gitár, Gál Laura – ének, Lovász György – borítóterv, Antók Krisztián – grafika) megálmodta. A több mint 70 perces lemez a teljes művet tartalmazza, mely 2013 november 12-től rendelhető.

HATVANI SZABOLCS – Vízi Zene (1997) Játékidő:  70’37”

 

Vízi Zene (1997) /Grafika: Antók Krisztián/
Zene, felvételek, mix: Hatvani Szabolcs
Közreműködnek: Berecz Sándor Tibor – gitár, Gál Laura – énekhang
A felvételek 1997 novembere és 1998 februárja között készültek.

Grafika: Antók Krisztián
Digitális utómunka, 2013. november.

 

“Mint a létünk egyik legfontosabb eleme, mindennapi életünket és környezetünket is meghatározza a víz jelenléte. Körforgásával, lüktetésével teremti meg Nekünk az életteret.”

I. Huszonöt méter mélyen    5’36”
II. Hullámok    3’58”
III. Lebegés    3’34”
IIII. Noé bárkája    5’02”
V. Motorcsónakból…    5’36”
VI. Tavaszi szél… (Magyar népdal)    3’11”
VII. Maranoa bölcsődal (Ausztrál népdal)    3’23”
VIII. A VÍZ    40’17”

 

Bár koncertjeimen kezdettől fogva minden albumom bemutatásra került, tudatosan az első lemezre szánt zenei anyagom a Vízi Zene (1997) volt, ami akkor már az ötödik album volt a sorban. Akkor (1998) az ERDŐZSONGÁS (1993)  mint legelső, még gyerekként írt kompozícióm társaságában került kiadásra aTERMÉSZET (1998) című lemezen. hiszen mindkettő mondanivalója e témakör köré csoportosult. Mindkét műből részletek hallhatók a lemezen, valamint előzetes az akkor már épp készülőben lévő BOLYGÓK. c. albumról és két BONUS remix is a lemezre került. Később zavarónak éreztem az Erdőzsongás “megvagdosásából” eredő hiányosságokat, így a teljes zenei anyag 2005-ben (II. kiadás) került kiadásra. Az már az eredeti felvételekből “kivagdosott” részeket is tartalmazza, azaz mind a 10 tétel hallható a lemezen.

 

Ezennel viszont a “Vízi Zene” került végre a “helyére”. Abban a formában ahogy azt megterveztük, megálmodtuk 1997-ben, most önállóan is kiadásra került, digitálisan felújított változatban az eredeti borítóval – amelyet akkor festett a lemezhez Antók Krisztián -, teljes terjedelemben. A zenei anyagba ezúttal alig kellett belenyúlni. Úgy megállta a helyét, ahogy akkor a felvételek készültek, melyeken Berecz Sándor Tibor gitározik és Gál Laura énekhangja szól. A hét zenei tétel után pedig egy több mint negyven perces tengerparton készült hangfelvétel-blokk következik…”Június 1. PAKS, 21:30.“Chill Out Coffee” – Szintetizátor és Lézervarázs – Klub koncert

 

"Chill Out Cofee" - Paks, 2013.06.01. 21:30További képek az esemény fotóalbumában érhetők el!

 

Különleges előadást tervezett Hatvani Szabolcs és Csapata. A Stáb színháztermi koncert-show műsorairól ismert, de ezúttal egy családias hangulatú „CHILL OUT” műsorral léptek a színpadra. “Soha ilyen közel nem lehettünk a közönséghez, így most a színpad és közönség közötti távolság megszüntetésével egy közvetlenebb, és nagyon személyes előadásra került sor, melyen minden értelemben igyekeztünk a “falakat lebontva” a közönséghez közel kerülni…”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A „CHILL OUT” egy nyugalmat árasztó zenei stílus, amely a hallgatójában kikapcsolódást, ellazulást eredményez, így ez a koncert távoli világok hangjaival, hangulatával egy könnyed utazásra invitálta a különleges élményekre fogékony közönséget. Ebben segített a Multimédiás és Lézer eszközökkel a térbe festett atmoszféra…

 

Pakson, a “BONGÓ” adott otthont a műsornak, melyen több vendég és új közreműködő is színpadra lépett. A több mint két órás „ellazulós” koncert, számos szempontból is rendhagyó volt. A műsor ezúttal öt különálló blokkból állt. A különböző zenei blokkok egy-egy témán, hangulaton vezettek körbe, így például egy blokkba kerültek a “Világzenék”, vagy éppen a “Chill Out” dalok. Újdonság még, hogy az újabb vendég-közreműködők újabb hangzásokkal színesítették a muzsikát, úgymint Balogh Balázs, az észak-ausztráliai őslakosok fúvós hangszerével a didgeridoo-val, vagy Takács József (Jozzy-ként ismert) gitáros, különleges gitárjátékával. A csapatot erősítette még Gallyas Vilmos, aki basszusgitárjából csal ki izgalmas hangokat és természetesen a zenekar állandó tagjai, ifjabb Fráter Sándor (gitár) és Májer Dániel (ritmushangszerek) is a színpadon voltak. A műsort egy MEGLEPETÉS vendég, az iChoir ének-együttes nyitotta meg.  A KONCERTEN KÖZREMŰKÖDTEK: HATVANI SZABOLCS – Billentyűs hangszerek, Touch Synth, Electric Line, Pásztor furulya ifj. FRÁTER SÁNDOR – Szóló gitár, Billentyűs hangszerek MÁJER DÁNIEL – Ritmushangszerek valamint: Balogh Balázs – Didgeridoo Gallyas Vilmos – Basszusgitár Takács József (Jozzy) – Elektromos gitár Műsorközlő: Gyulai István

 

Rendhagyó “Családi Nap”-ot tartott az egri Napsugár Tagóvoda április 26-án, mely rendezvény vendége Hatvani Szabolcs és Zenekara volt, akik a napot egy szabadtéri, látványos jótékonysági Koncert-Show-val zárták.

 

“Lélegzetelállító koncerttel várta a közönséget Hatvani Szabolcs és Zenekara.”
Április 26. - EGER.
További fotók a FOTÓALBUMBAN.                                                  Fotó: Laczkó István

 

A zsúfolásig telt helyszínen a “Vizuális Hangok” című műsorból külön erre az alkalomra komponált összeállítás a sötétedés beálltakor kezdődött. A Csapat a húrok közé a csapott, majd misztikus, illatos köd árasztotta el a lakótelep szívét, és felvillantak a várva-várt lézersugarak. Ifjabb Fráter Sándor, gitárszólóival, Magyar Zoltán Slidegitár-játékával, Májer Dániel a ritmushangszereivel és természetesen Hatvani Szabolcs Zongora, Electric-line, és Touch-lead szintetizátor hangszereiből kicsalt hangulatokkal kápráztatta el a közönséget. A varázslatos koncert tűzijátékkal zárult, mely méltó befejezése volt a jótékonysági rendezvénynek, mely bevételét a Csapat a Napsugár Tagóvodának, szabadtéri játékok vásárlására ajánlotta fel. A nagy érdeklődésnek köszönhetően, ez most meg is valósulhat.

“Spring Meadows” – Angol tanulás, relaxálva…

 

 

2013. áprilisától különleges, új elgondolás alapján a “Claudia Audiovizuális Nyelvstúdió” relaxációs nyelvlecke-sorozattal jelentkezik. A  leckéket Baranya K. Stefania írja, aki egyben az angol hangja is a felvételeknek, melyeken közreműködik magyar hangként Kövesdiné Hernádi Klaudia. A Relaxációs angol nyelvleckének a zenéjét Hatvani Szabolcs írta, egyben a vizuális DVD-nek illusztrációit, Fotóit is szintén Ő készítette. A tervek szerint 10 részből álló DVD első részébe engedünk ezúttal egy kis bepillantást, melynek a címe “Spring Meadows” azaz “Tavaszi mezők”.

Short4Earth, Április 19 – 20 – 21. Filmfesztivál. A FilmMaraton Filmzenei tanácsadója Hatvani Szabolcs. A Filmes fesztivál, 2013. április  19 – 20 – 21-én került megrendezésre. 21-én, Vasárnap a Filmfesztiválon 17.00 órától Élő Koncert a színpadon.

Hatvani Szabolcs – Szintetizátorok, Ifj. Fráter Sándor – Elektromos gitár, Magyar Zoltán – Dobró & Steel Gitárok, Májer Dániel – Ritmushangszerek

 

Short4Earth, Április 21.

WEB: http://shoot4earth.com/?lang=hu

 

FÖLD NAPJA, 2013. „Shoot4Earth”, április 19 – 20 – 21. „Ki mondta, hogy nem tudjuk megváltoztatni a világot?” „Kik és hol is vagyunk mi magunk a Világmindenségben?” Tette fel a kérdést koncertjein újra és újra a zeneszerző az elmúlt 15 évben, minden szemszögből bemutatva, hogyan is fér meg, illetve megfér-e az Ember és a Természet egymás mellett. Most méltó módon képviseli hazánkat egy a Föld minden pontján egyszerre, szinte azonos időben, az időzónákból adódó eltérések figyelembe vételével zajló fesztiválon védnökséget vállaló fellépő: Hatvani Szabolcs.Hatvani Szabolcs 1997 óta „kiált” a színpadról a FÖLD védelmében. Az első „TERMÉSZET” c. lemeze óta sorra és kizárólagosan az ELEMI ERŐK és AZ EMBER harcát festi meg hangokban. Erdőzsongás (1993) “A Természet tökéletes harmóniája, a nyugalom szigete…” Egy kiállítás képei (1996) “A civilizáció; az acéltömegek a korom és betonrengeteg képei…” Vízi Zene (1997) “Mint a létünk egyik legfontosabb eleme, mindennapi életünket és környezetünket is meghatározza a víz jelenléte. Körforgásával, lüktetésével teremti meg Nekünk az életteret.” Bolygók(1999) „A Bolygók, a Naprendszerünket szárnyalja végig, némi kis utópisztikus lecsengéssel, mivel a Föld maga az egyetlen halott bolygó; Da Pacem Domine – Adj békét Uram.” Horizont (2002) “Semmi nincs olyan messze tőlünk, hogy el ne érnénk, és nincs olyan ismeretlen, amit ne tudnánk felfedezni” /René Descartes/” Elements (2003) „Az elemi erők harca” Vizuális hangok (2005 – től) Egy galaxisba érkezünk, melyben egy kék bolygó is kering. Ezen a bolygón még van élet. …láthatjuk milyen… Néha madártávlatból, néha szemtől szembe, és néha csukott szemmel…” FÖLD és ÉG – A TERMÉSZET HANGJAI (2007-től) “Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én mozgalmat indított el a Föld védelmében. Célja, hogy különféle akciókkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Ennek szellemében jelent meg 1997-ben az első, TERMÉSZET c. lemezem. Előadói, zeneszerzői munkásságom kezdete óta (1997) minden lemezemmel és koncertemmel a FÖLDünk iránti tiszteletemre hívom fel a közönség figyelmét. Ennek eredményeként jelent meg 2010-ben a “FÖLD és ÉG – A TERMÉSZET HANGJAI” c. koncertekről készült DVD…” KÖRFORGÁS (2010) “Változz, hogy újjászüless, mert minden születés halállal kezdődik” GLOBALIZÁCIÓ (2012)„Megszületünk, elindulunk a Világban, körülnézünk a Földünkön… veszünk egy nagy lélegzetet…nekifutunk a Világnak, néha-néha megszusszanunk, egyfajta kapcsolatbővítés jön létre, találkozunk önmagunkkal, önmagunk másával, azonosulunk egymással…” A RENDEZVÉNY – “Egy föld, egy film, egy esély!”Az egymást követő ökológiai katasztrófákat, és azokat követő emberi szenvedéseket, hatalmas károkat látva, európai, amerikai, ázsiai, ausztrál és hazai filmesekkel összefogva egy magyar társaság a 2011-es Föld Naphoz kapcsolódóan meghirdette a „Forgass a Földért!” című világjátékát. 2010-ben több, hatalmas áldozattal járó ökológiai és természeti katasztrófa sújtotta a világot, s ki tudja, hány további időzített bomba ketyeg még. Mindennaposak a savas esők, a sárlavinák, az áradások, a bozóttüzek, nem ritkák az olyan esetek, mint az óceán világát és az amerikai kontinenst sújtó olajömlés, vagy a Magyarország több települését megsemmisítő vörös-iszap tragédia. Az éghajlatváltozás következményeivel foglalkozó kutatók véleménye szerint a globális klímaváltozást nagyobbrészt maguk az emberek okozzák. A le nem bomló, felhalmozódó szeméthegyek, a mérgező anyagok, az állat- és növényvilág pusztítása együtt jár környezetünk rombolásával. A nemzetközi Föld Napja program jelmondatát zászlóra tűzve – „Ki mondta, hogy nem tudjuk megváltoztatni a világot?”– 2011. április 22-ére, a világ minden kontinensén élők számára a Shoot4Earth FilmMaraton meghirdette a nemzetközi filmes játékot. Céljuk, hogy a filmművészet tudatformáló eszközeivel radikálisabban hívják fel a figyelmet bolygónk egyre romló környezeti állapotára. A „Forgass a Földért!” FilmMaraton elnevezésű játékra mindenhonnan jelentkeznek a világon… Az eseményt a Föld minden pontján egyszerre, szinte azonos időben, az időzónákból adódó eltérések figyelembe vételével rendezik meg, mely tovább ösztönzi a környezettudatos gondolkodás és a felelős magatartás terjedését. Kezdeményezésükkel hozzá kívánnak járulni az emberiség vitán felüli közös érdekeihez, melyek közül elsődleges, hogy a Kék Bolygó még sokáig az emberiség közös, élhető otthona maradhasson. A rendezvényt regisztrálták az Earth Day Network weboldalán: www.earthday.net

“ÁTMENETI SZÁLLÁS” Janka, a fantáziavilágába menekülő kislány különös története…

Átmeneti szállás - Princz Ágota

 

Átmeneti szállás – Princz Ágota főszereplésével. 

 

A már megszokott filmes stáb rendezésében  (Író: Kövi Gergő, Operatőr: Babai István, Hang, rendezőasszisztens: Hatvani Szabolcs) mintegy fél év alatt elkészült alkotáson körülbelül félszázan munkálkodtak az első gondolatcsírától kezdve a forgatáson át, az utómunkákon keresztül egészen a premierig… (További részletek a Filmek menüpont alatt!)

 

“Érdekes helyzet alakult ki a Magyar Független Film és Video Szövetség által Celldömölkön szervezett fesztiválon, ugyanis vetélytársak lettek a filmjeink. A “SUZIE” és az “ÁTMENETI SZÁLLÁS” osztozik ugyanis a második hellyel.”TOTÁL PLÁN – Független Filmfesztivál, 2013. március 02-03. Kisjátékfilm kategória, megosztott második hely: Átmeneti szállásSuzie

VIZUÁLIS HANGOK  – KONCERT-MOZI, 2013.01.19. – PAKS

 

 

Főbb szerepben: Hatvani Szabolcs – Zongora, Szintetizátorok, “Electric line” Ifj. Fráter Sándor – Elektromos gitárok, Szintetizátor Magyar Zoltán – Steel és Dobro gitárok Májer Dániel – Percussion valamint: Góczán Gáborné, Gyulai István és Ledneczky Virág – Ének AZ EST VENDÉGE: Kisvárdai Szilárd – billentyűs hangszerek, ének KONFERANSZ: Halász Tisza Veronika, Németh Szabolcs Hatvani Szabolcs “VIZUÁLIS HANGOK” c. Multimédiás Szintetizátor-koncertjeivel újabb dimenziókat nyitott, a műfaj lehetőségeinek határait még szélesebbre tárva.Műsorai, albumai által egy távoli, mégis nagyon személyes és emberközeli zenei világba invitál mindenkit, aki fogékony az új és titokzatos dolgokra.

 

Kedves Zenekedvelők, Barátaim! Örömmel fogadtam a hírt, hogy Veszprémtől, Székesfehérváron, Budapesten keresztül Maglódon át Egerig számtalan helyről foglaltatok elővételben jegyeket a koncertemre! Nagy öröm számomra, hogy a műsorom már nem csupán “helyi érdekesség”, hanem ilyen mértékű érdeklődést kelt! Köszönöm egyúttal azt a számtalan gratuláló levelet, melyekben szinte egybehangzóan fejezitek ki mindannyian, hogy volt és van értelme újra és újra megújulni, és ezúttal még maradandóbbat mutattunk Számotokra! Minket előadókat ezek a visszajelzések borzasztóan inspirálnak, mondhatni, ezek tartanak életben! Köszönjük, hogy kérdőívünk kitöltésével is betekintést engedtetek gondolataitokba, érzéseitekbe! Zenésztársaim, a koncert rendezője, valamint teljes stábja nevében köszönöm, hogy időt, energiát és távolságot nem sajnálva ellátogattatok az Atomvárosba, hogy megtekinthessétek Újévi Show-műsorunkat! A mihamarabbi viszontlátás reményében búcsúzunk: Hatvani Szabolcs és Csapata 2013. január 20.

TEKINTSÉTEK MEG VIDEÓKINÁLATUNKAT:
http://www.youtube.com/user/hatvaniszabolcs
TelePaks interjú: http://youtu.be/k7yBgTKm4-8
Tolnatáj Televízió: http://youtu.be/CJXd9SurDTY
KONCERTRÉSZLETEK:
Azonosulás: http://youtu.be/tl3yTgz2aLA
Tarts velem: http://youtu.be/0Tfwd0Sp-Fc
Lebegés: http://youtu.be/kWoHvMbQO4Y
Egy szóban: http://youtu.be/Yt_y1h55S-g
Neptunusz: http://youtu.be/a_7_XpvXc8I
GLOBALIZÁCIÓ: http://youtu.be/qxUAo3kBZYk
Végső remény: http://youtu.be/l8Dx05FLJZ0
Finálé: http://youtu.be/9yKhgJlzOVQ

 

Hatvani Szabolcs Koncert-Show - 2013.01.19.
Kövi Gergő, és FaRKY photography – További képek megtekintése IDE KATTINTVA!

 

AZ ELSŐ 50 KIEMELT KIEMELT HELYJEGY VÁSÁRLÓ, DEDIKÁLT CD-T KAPOTT AJÁNDÉKBA!

2013.01.19. - MAXI CD

 

Az első 50 koncertlátogató, aki helyjegyet vásárolt, ajándékba kapta Hatvani Szabolcs koncert alkalmából készített egyedi CD-lemezének egy példányát! A sorszámozott kiadású egyedi lemezek első 50 példányát a koncertlátogatók, míg a következő 9-et a meghívott vendégek kapták. A 60. példányszámú lemezt egy későbbi alkalommal, egy gyermekeket segítő akció keretében jótékonysági céllal árverezésre bocsátjuk! Kikiáltási ára 15.000 Ft. Az akcióról további részleteket később közlünk, licitálni folyamatosan lehet az info@hatvaniszabolcs.hu címre, “GYERMEKSEGÍTŐ AKCIÓ” témájú levéllel!

 

A KÖZÖS MUNKA DEBÜTÁL A KONCERTEN… Kisvárdai Szilárd lesz a január 19-i Koncert-Show vendége, aki mint énekes-billentyűs mutatkozik be saját dalaival a koncerten. A felcsendülő dalok az utóbbi hetek közös munkája révén új testben születtek újjá, melyeket most a koncertpróbák után stúdiókörülmények között rögzítettek is. A zenei rendező, hangmérnök és egyben a dalok hangszerelője Hatvani Szabolcs. Mostani közös munkájuk nem az első, ugyanis korábban már pár alkalommal “muzsikáltak” együtt, valamint Szabolcs egyik dalából készített remixet Szilárd, aki akkor még leginkább DJ-ként tevékenykedett. A dalt akkor nem saját néven “futtatták”, de azt csendben megsúgták az alkotók, hogy 2006-ban nem volt olyan ember Magyarországon, aki ne ismerte volna… És hogy ennek ellenére mi ez a titkolózás a szóban forgó dallal kapcsolatban, és hogy melyik az a dal??? “…Pontosan azért, mert ezt a dalt mindenki ismeri és nagyon kötődik egy bizonyos Országos megmozduláshoz, egyelőre – az alkotók szerint- még titok is marad.”Ami viszont nem marad tovább titok, a koncerten felcsendülő dalok közül az a két dal, melyek munkálataival végeztek.  A lenti címekre kattintva bárki meg is hallgathatja, le is töltheti őket:Kisvárdai Szilárd feat. Hatvani Szabolcs – Tarts Velem Kisvárdai Szilárd feat. Hatvani Szabolcs – Zöld és Kék

MÉDIA MEGJELENÉS: Beszélgetés Hatvani Szabolccsal
Tudj meg többet a Fortuna Rádiónak köszönhetően: AKT. 2012. december 16.
RÁDIÓ ANTRITT: január 13. VASÁRNAP
– A beszélgetés 1. része – A beszélgetés 2. része
– A beszélgetés 3. része

FORTUNA RÁDIÓ: január 17. CSÜTÖRTÖK
– 1. rész
– 2. rész
– 3. rész

 

Reklám a Fortuna Rádióban IDE KATTINTVA érhető el.

SZÜLETÉSNAPI AJÁNDÉK… "HANG . KÉPEK"Hatvani Szabolcs komolyzenei zongorakoncertjei után, mint zeneszerző 1997. október 31-én lépett először a színpadra a „HANG-KÉPEK” című saját szerzeményeit bemutató szintetizátor koncertjével. Akkor, a közel három órás koncerten az 1993 – 1997 közötti albumait mutatta be: Erdőzsongás (1993), Képzeletbeki variációk (1995), Egy kiállítás képei (1996), Az állatok farsangja (1996), Vízi Zene (1997). “A Zenében rejlő másik  világ – Kvadrofon hangzás  az első bonyhádi szintetizátor-koncerten” című koncenrtől szóló írás elolvasható IDE kattintva. Most, a 15-dik évforduló napján megajándékoztuk a közönséget, ugyanis az eredeti koncert időpontjában egy játékra invitáltuk a zenekedvelőket. Akinek sikerült pontban 18.00 órakor elsőként “SZÜLETÉSNAPI AJÁNDÉK” tárgyú, nevét címét tartalmazó levelet küldeni az info@hatvaniszabolcs.hu címre, ajándékba kapott egy dedikált “GLOBALIZATION” 5.1 DVD lemezt! Azok sem kellett csüggedjenek, akiknek ez nem sikerült, 21.00 óráig (az eredeti koncert végéig) ingyen letölthetők voltak a “ROTATION” és a “GLOBALIZATION” c. utolsó lemezek. Az eredetileg Dolby Digital 5.1 felvételek kifejezetten erre az alkalomra sztereóvá konvertált változatai .mp3 formátumban ll voltak elérhetők.“A lemez és a dalok megismeréséhez elegendő egy .mp3 lejátszóval magunkkal hordozható, egyszerűbb verzió is. Az igényesebb zenehallgatáshoz pedig amúgy is otthon fog leülni a hallgató, hogy átérezze az eredeti lemez adta teljes élményt, így ez a ritka lehetőség inkább egy kedvcsináló gesztus, és egy megoldás arra, hogy ha már nem is otthon 5.1-ben hallgatja az ember a lemezt, olyan minőségben szólaljon meg, amely bár jelentősen hiányos, mégis általam is elfogadhatónak mondható…”E-mail játékunk nyertese H. Erika. Levelében az alábbi születésnapi üzenetet küldte:“…nem is szeretnék semmi sallang születésnapi jókívánságot írogatni. Úgy vélem, hogy pont ez “sallangmentesség és másság lenni akarás” tesz különlegessé Téged, munkád, életed. 15 év után tudom, hogy tudod, hogy büszke lehetsz: magadra és eddigi munkádra. Azt is tudom, hogy vagy olyan önfejű, makacs és öntörvényű, hogy amit akarsz és szeretsz azt véghezviszed, ezért nem is kitartást, hanem jó szórakozást kívánok az elkövetkezendő alkotásokhoz, munkákhoz, ötletek kiviteléhez…”A NYERTES A MEGADOTT CÍMRE POSTÁN KAPJA A NYEREMÉNYÉT! GRATULÁLUNK!
FILM-ZENE a FilmMaratonon!A Szekszárdi Szüreti Napok kísérő rendezvényeként 2012. szeptember 22-23-án megrendezésre került a „IX. DIGI 24 – FilmMaraton”.

A rendezvény vendégelőadója volt Hatvani Szabolcs zeneszerző, aki az utóbbi években a filmzenéi által vált közismertté a filmes szakmában is. Ezekből a zenékből adott elő ízelítőt a díjátadó rendezvény keretében vasárnap este, a Liszt Ferenc téren felállított színpadon. A szabadtéri rendezvényen a nézők betekintést nyerhettek azokba az alkotásokba, melyek alatt Hatvani zene szól, ugyanis a koncert közben a színpad mögötti vetítővásznon egy film-összeállítás volt látható Németh Szabolcs, valamint a „Dead Candy Films’ (Babai/Kövi/Hatvani) alkotócsoport filmjeiből.

 

FILM-ZENE a FilmMaratonon, 2012.09.13.
NÉZD MEG A KONCERTET IDE KATTINTVA!

 

A rendezvényen díjnyertes filmeket is levetítettek, így a „SUZIE” a koncert után teljes egészében is látható volt.

 

“AZ UTOLSÓ VIRÁG” – Hatvani Szabolcs fotókiállítása “Zenészként megtanultam érzékelni és értékelni a „harmónia” szépségét, mely jelen esetben nem a hangok által nyújtott összhangban mutatkozik meg, hanem a TERMÉSZET által nyújtott globális kiegyensúlyozottságot mutatja. Ez ural bennünket mindenekfelett, ez tart életben mindannyinkat.”

 

Az alkotó nem ismeretlen a közönség előtt, de nem ezen a területén vált ismertté. …Eddig jobbára koncertekre invitálta az érdeklődőket. Igaz, nem szokványos hangversenyek voltak ezek sem, multimédiás szintetizátor és lézershow-sorozat fűződik a nevéhez. Ám újabban filmes stúdiókban is fel-felbukkan, például a BuSho Filmfesztiválon minap vetített Suzie zenei, hangmérnöki munkája mellett a werkfilm is a nevéhez fűződik. Innen már csak egy lépés volt a fényképezőgépig. Mint Hatvani Szabolcs vallja, a különböző művészeti ágak szorosan összefüggenek, kiegészítik egymást életében. Természetes, hogy képi látásmódját is fejleszti, csiszolja, hiszen koncertjei multimédiásak. Ha akad egy szabad perce, és kezében van a kamera, nem rest használni azt. Így hát, amikor holtidő van egy-egy feladatnál, megesik, hogy földre hasal, majd’ bebújik egy virág szirmai közé, hogy minél több csodát megörökítsen. Albert Camus műve, amelyet a megnyitón Halász-Tisza Veronika tolmácsolt, ragyogóan tükrözi Hatvani Szabolcs közlendőjét: elidegenedtünk egymástól és a világtól, de ha nyitott szemmel járunk, észrevehetjük a világ szépségeit és értékeit. Ezek a szépségek – Hatvani Szabolcs szemüvegén át – a hónap végéig láthatták a Csengey Dénes Kulturális Központ kiskiállítójában. /Vida Tünde írása a Tolnai Népújságban. 2012. szeptember./

“EPER ILLATÚ VARÁZSLAT” – LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2012. május 25. – EGER Lézer-Show bemutató, Hatvani Szabolcs “GLOBALIZÁCIÓ” c. lemezére, a Napsugár Óvoda szervezésében.

 

"LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2012. május 25. - EGER"  "LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2012. május 25. - EGER"
"LÉZER SZÍN-FÓNIA, 2012. május 25. - EGER"

 

Hatvani Szabolcs koncertműsorait 2009-ben “SZÍN-FÓNIA” névre keresztelték. Ez egyben a védjegye is a műsorainak. A csapata által létrehozott “Mobil lézer-színház” műsorai pedig a “LÉZER SZÍN-FÓNIA” nevet kapták. A különböző zenei stílusú és jellegű műsorok közül ezúttal saját, “GLOBALIZÁCIÓ” c. lemezére készült Lézer-show került bemutatásra 2012. május 25-én pénteken, Egerben a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola tornatermében. Délelőtt az Óvodások tekinthették meg a külön a számukra összeállított műsort, míg délután mindenki aki a különleges zene és látvány szerelmese, megtekinthette az előadást.

 

"LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25.TV EGER – Interjú

 

zajlott a délelőtti bemutató, majd a délutáni, nagyközönségnek szánt előadás sem maradt taps nélkül.“a hangulat olyan volt, mint egy rockkoncerten – visító lányokkal, és felugró fiúkkal…”. A bemutatóról, beszámolt az TV Eger.

"LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25.

 

NÉZD MEG A BEMUTATÓRÓL KÉSZÜLT VIDEÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁST!
"LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25."LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25."LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25."LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25."LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25.
"LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25. "LÉZER SZÍN-FÓNIA" - Eger, 2012. május 25.
/Felvételek: Babai István/

Riportfilm a TelePaks műsorában…

Paletta, 2012.01.12.

 

A 2012. január 9-én készült felvételen a riporter az új lemezről, a koncertekről és a hétköznapokról kérdezi Hatvani Szabolcsot.
VIDEÓ MEGTEKINTÉSE IDE KATTINTVA!

 

”  S Z Í N – F Ó N I A  ” – M u l t i m é d i á s   Ú j é v i   K o n c e r t – S h o w

2012. január 7. PAKS Művelődési Központ, 18.00 óra
HATVANI SZABOLCS “GLOBALIZÁCIÓ “ c. lemezének bemutató koncertje, Lukács Tibor emlékére.

2012.01.07.

 

További képek a facebook közösségi oldalon IDE KATTINTVA érhetők el!

 

Hatvani Szabolcs – zongora, szintetizátorok, “electric line” Ifj. Fráter Sándor – elektromos gitárok
Magyar Zoltán – gitárok, lapsteel, dobro, banjó, 
Majer Dániel – ütő hangszerek, konga, darbuka.

 

KÖZREMŰKÖDNEK:
Góczán Gáborné – ének,
A „Camerata” Pro Artis vonósegyüttes: Művészeti vezető : Ágotha Zoltán I. hegedű: Ágotha Zoltán, Tóth Barbara, Nágl Kinga, Remmert Mirtill, Volf Bianka, Feil Eszter II. hegedű: Balogh Alexandra, Szeip Gréta, Szente Barbara, Szabó Réka, Vidákovics Evelin Brácsa:, Lengyel Zita, Szabó Szilvia Gordonka:, Tóth Ádám, Hunyadi Rita, Krasznavölgyi Ágnes
Tamási fúvósok: Művészeti vezető: Kocsis Éva Pikoló: Kocsis Éva Fuvola: Holub Gabriella, Müller Rebeka Altfuvola: Gasparics Gréta Klarinét: Keppel Zita Basszusklarinét: Holub Melinda Oboa: Doffkay Emese Vendég: Gyulai István – gitár Műsorközlő: Németh Szabolcs

 

Koncert Lukács Tibor emlékére “A bő egy éve megjelent “Körforgás” c. lemezem mottója  “Változz hogy újjászüless, …mert minden születés halállal kezdődik”, sok közönségtalálkozón, interjúban, beszélgetésben igényelt magyarázatot. Az engem hajtó folyamatos megújulás, újjászületés vágya és ténye gyakran jelenik meg életemben, végigkövethető a zenei anyagaimban. Könnyű szerrel fordítok hátat a múltnak, ha azt a fejlődés érdekében kell megtennem. Most mégis némán és tanácstalanul torpantam meg, amikor ez az „újjászületés” közvetlen környezetemben, zenei és színpadi munkásságomat érintve tette be lábát… Ugyanis október 30-án távozott közülünk a színpadi Produkció hangmérnöke, Zenei és Technikai atyja, Lukács Tibor. Hirtelen, és hónapokkal ezelőtt – miközben a következő produkciónkra készültünk – még elképzelhetetlenül érkezett az a hiány, amit most távozásával maga mögött hagyott. Tibor a barátot, a Pótapát és a Harmóniát jelentette nekem mind a magánéletben mind a színpadon. Első közös munkáink a 2000 augusztusában Simontornyán bemutatott „MILLENNIUM”, és „TERMÉSZET” koncertek voltak. Az utolsó nagyszabású koncertünk a 2011-es “ÚJÉVI SZÍN – FÓNIA” volt.  Legjobb tudását/technikáját az „EURO MUSIC” azaz az Ő neve által fémjelzett Csapat a „SZÍN – FÓNIA” koncertek hangosításában mutathatta meg, és ezáltal a legtöbbet hozta ki belőlünk és egy-egy koncert megszólalásából is. Pótolhatatlan űr ez, amiben nekünk is újjá kell születnünk. Ebben a csendben az Ő emlékére kívánom megszólaltatni a 2012. január 7-én bemutatásra kerülő koncertműsorunkat, és Tibi emlékére ajánlom az azon a napon megjelenő “GLOBALIZÁCIÓ” c. lemezemet!” Részlet a 2011 januárjában megjelent „MOZAIK” c. filmből, melyben Lukács Tiborral beszélt a film rendezője, Németh Szabolcs. /MEGTEKINTÉS A KÉPRE, VAGY IDE KATTINTVA!/

 

“EMLÉK ÉS BEMUTATÓ” …címmel írt a Tolnai népujság 2011.01.10-i számában az Újévi Koncert-Show-ról, mely IDE KATTINTVA tekinthető meg.

 

Hatvani Szabolcs a Fortunában… “A zenésszel a paksi koncertje előtt beszélgetünk. A január 5-i Élesztő vendége 8 és 9 óra között Hatvani Szabolcs lesz, akinek a napokban jelenik meg új lemeze Globalizáció címmel. A beszélgetés fő témája a január 7-i paksi koncertjére, mely a SZÍN-FÓNIA Multimédiás Újévi Koncert-Show címet kapta.” HALLGASD MEG A FORTUNÁBAN ZAJLOTT BESZÉLGETÉS VÁGOTT VERZIÓJÁT: 1. rész: Hatvani Szabolcs és Paks… 09’43” 2. rész: “GLOBALIZÁCIÓ” lemez és Koncert… 06’41” 3. rész: Lukács Tiborról, GTLaser-ről, Technikáról, érdekességekről… 11’03”

 

“MÁS ZENESZERZŐ NEM KOMPONÁL ÍGY…” …címmel található a Tolnai Népújság 2012. január 4-i számának 4. oldalán Hatvani Szabolcsról portré. Vida Tünde írása IDE KATTINTVA is elolvasható.

 

EGY ÉVVEL KÉSŐBB… Eger, április 21.

 

Napra pontosan egy évvel ezelőtt (2010. április 21-én) járt Hatvani Szabolcs mint zeneszerző Egerben a Napsugár tagóvodában. Akkori új “ROTATION” c. lemezének premier előtti bemutatóját tartotta Magyariné Farkas Krisztina Óvópedagógus meghívására  (az egyébként zenéire alvó) gyerekeknek.

 

Eger, 2011. április 21.

 

Most az “egy éves évfordulón” már sokadik alkalommal mint barát tért vissza, akit mind a Gyerekek, mind az Óvópedagógusok szeretettel és emberi rajongással vettek körül. Ezúttal az oviban egy nemes felkérésnek is örömmel tett eleget. Az egyébként időközben Gyermekjogból is diplomázott “Oktatási Szakértő és Szaktanácsadó”, egy fészekbe szorult rigópár mentésén túl az aznap zajló mesemondó verseny tiszteletbeli zsűrijeként volt jelen. A kezdeti “ismerkedés a zeneszerzővel” ízű szakmai meghívásból tehát időközben egy mély és komoly emberi kapcsolat alakult ki a Zeneszerző-barát és az Óvoda között, ahol azóta is “szabizenére” altatják a Gyerekeket…

” Ú J É V I    S Z Í N  –  F Ó N I A “

 

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS
Multimédiás  Szintetizátor-koncert, 2011. január 13, PAKS. ÉLŐ ZENE, 3D FILMEK, 5.1 HANGZÁS, LÉZERVARÁZSLAT…

 

Pirotechnika, lézershow, szintetizátorok, ütőshangszerek, elektromos gitár, akusztikus gitár, slide gitár, vendég énekesek, fúvósok, vonósok, animációk, kisfilmek. Ehhez jött az 5.1-es hangzásvilág. Közel másfél órában ezen impozáns lista tökéletesen megkomponálva, Hatvani Szabolcs vezényletében. Voltak pillanatok, amikor a hideg futkosott a hátunkon, sőt, a szomszédunk hátán is futkosott a mi hidegünk. Szórakoztató, elgondolkodtató, színvonalas estet láthattunk. Ezúton is gratulálunk a Művész Úrnak!

 

És, hogy a S.U.C.K. érintettség is szót kapjon, íme egy részlet a konferansz szövegből, ami a Hatvani Szabolcsról szóló Mozaik című DVD rendezőjének, Németh Szabolcsnak nem létező naplójából kiemelt részlet a forgatási élményekről:

 

“Kedves Naplóm, Te tintavonzó papírrakat! A Terminátor filmekből ismert John Connor nem élt és tevékenykedett még ennyi településen, mint Hatvani Szabolcs, pedig John Connort jövőből jött gépek üldözik. Nagymányok, Bonyhád, Székesfehérvár, Eger, Paks, Tamási után egy napon az ukrán határtól pár kilométerre, Mándokon találtam magam, bejárva Szabolcs útját. Mindenhol szeretettel fogadták, étellel és hellyel kínálták, mintha a Mikulás öccse lett volna. A legkeményebb nap azonban az volt, mikor a Paks-Eger-Mándok-Paks távot 22 óra alatt megtettük három kazettányi anyag rögzítése közben. Egerben hősiesen megvédtük a várat egymástól, akkora palacsintát ettünk, amivel széthajtogatva takarózni is lehetett volna, hazafelé pedig az M6-os új szakaszán haladva a GPSünk jelezte, hogy a szántóföldön nem szép dolog 90km/h-nál nagyobb sebességgel hajtani. Remélem, azóta Szabolcs frissítette a szoftvert. A 22 órás maraton legalja volt, mikor olyan dalokat énekeltünk ordítva, amiket egyikünk sem vállalna fel soha, de már csak ez maradt, hogy ébren tartsuk a sofőr-zenészt, mert úgy gondoltuk, szeretnénk még megnézni mit rögzítettünk. Aztán itthon döbbenten vettük észre, hogy a lencséről elfelejtettük eltávolítani a védőkupakot. Ez persze nem igaz, de dramaturgiailag még extrémebbé váltak volna az események. Kedves naplóm! Összegezve: Hatvani Szabolcs éppen úgy vezet autót, ahogy zenél: két kézzel.”/Forrás: S.U.C.K./

 

ÚJÉVI SZÍN - FÓNIA a TTT-TV-n

 

A “TTT” által készített interjú a koncertről megtekinthető IDE KATTINTVA!