Vízi Zene (1997)

Szólj hozzá a bejegyzés alatt!

Vízi Zene (1997)

Vízi Zene (Audio CD, 1997/2013)
Grafika: Antók Krisztián

Hosszú évek után, most újra kiadásra került Hatvani Szabolcs 1997-es, első lemezre szánt zenei anyaga, a "Vízi Zene". Az eredeti felvételeket tartalmazó digitálisan felújított felvételek, most 16 évvel később, abban a formában kerültek kiadásra, ahogy azt anno a Csapat (Hatvani Szabolcs – zenei rendező, Berecz Sándor Tibor – gitár, Gál Laura – ének, Lovász György – borítóterv, Antók Krisztián – grafika) megálmodta. A több mint 70 perces lemez a teljes művet tartalmazza, mely 2013 november 12-től rendelhető.

 

"Bár koncertjeimen kezdettől fogva minden albumom bemutatásra került, tudatosan az első lemezre szánt zenei anyagom a Vízi Zene (1997) volt, ami akkor már az ötödik album volt a sorban. Akkor (1998) az ERDŐZSONGÁS (1993)  mint legelső, még gyerekként írt kompozícióm társaságában került kiadásra a TERMÉSZET (1998) című lemezen. hiszen mindkettő mondanivalója e témakör köré csoportosult. Mindkét műből részletek hallhatók a lemezen, valamint előzetes az akkor már épp készülőben lévő BOLYGÓK. c. albumról és két BONUS remix is a lemezre került. Később zavarónak éreztem az Erdőzsongás "megvagdosásából" eredő hiányosságokat, így a teljes zenei anyag 2005-ben (II. kiadás) került kiadásra. Az már az eredeti felvételekből "kivagdosott" részeket is tartalmazza, azaz mind a 10 tétel hallható a lemezen.
Ezennel viszont a "Vízi Zene" került végre a "helyére". Abban a formában ahogy azt megterveztük, megálmodtuk 1997-ben, most önállóan is kiadásra került, digitálisan felújított változatban az eredeti borítóval – amelyet akkor festett a lemezhez Antók Krisztián -, teljes terjedelemben. A zenei anyagba ezúttal alig kellett belenyúlni. Úgy megállta a helyét, ahogy akkor a felvételek készültek, melyeken Berecz Sándor Tibor gitározik és Gál Laura énekhangja szól. A hét zenei tétel után pedig egy több mint negyven perces tengerparton készült hangfelvétel-blokk következik…"

 

Vízi Zene (1997)
HATVANI SZABOLCS – Vízi Zene (1997) Játékidő:  70'37"

"Mint a létünk egyik legfontosabb eleme, mindennapi életünket és környezetünket is meghatározza a víz jelenléte.
Körforgásával, lüktetésével teremti meg Nekünk az életteret."

I. Huszonöt méter mélyen    5'36"
II. Hullámok    3'58"
III. Lebegés    3'34"
IIII. Noé bárkája    5'02"
V. Motorcsónakból…    5'36"
VI. Tavaszi szél… (Magyar népdal)    3'11"
VII. Maranoa bölcsődal (Ausztrál népdal)    3'23"
VIII. A VÍZ    40'17"

Vízi Zene, 1997. (Festmény: Antók Krisztián)
Grafika: Antók Krisztián

Zene, felvételek, mix: Hatvani Szabolcs
Közreműködnek: Berecz Sándor Tibor – gitár, Gál Laura – énekhang
A felvételek 1997 novembere és 1998 februárja között készültek.

Digitális utómunka, 2013. november.

MEGRENDELÉS, IDE KATTINTVA!