Bolygók (1999)

Szólj hozzá a bejegyzés alatt!

"…Az album a Naprendszerünket szárnyalja végig, némi kis utópisztikus lecsengéssel…"
BOLYGÓK

I. Nap    2'12"
A Nap adja az embernek az életerőt, az öntudatot, kialakítja az egyéniséget, megszabja a hatalmi törekvések mértékét.

II. Merkúr    3'24"
A sokoldalú tevékenység a fő jellemzője. Hatására alakul ki az emberben az értelem, az írás és beszédkészség, a mozgékonyság és ügyesség. Ezeken kívűl a kapcsolatteremtés, az érintkezés és közvetítés bolygója is, szellemi és anyagi téren egyaránt.

III. Vénusz    2'30"
Hatása alatt általában kellemes és szép dolgok állnak: szeretet, szerelem, harmónia, szépség, művészi érték, valamint művészet, zene, tánc és mindenfajta szórakozás és a negatív erotikum.

IV. Hold    6'07"
Hatására alakul az emberben a fantázia, a hangulat, a tudatalatti, az emlékezés a múlthoz és a tradíciókhoz való kapcsolódás, valamint a szenzációvágy.

V. Föld (Da Pacem Domine)    2'25"

VI. Mars    9'14"
Képviseli az erőt, akaratot, energiát, cselekvést, becsvágyat, törekvést, bátorságot, elszántságot, küzdőképességet és az aktív erotikumot.

VII. Jupiter    4'05"
Természete bensőséges, összefüggésben áll a bölcsesség, igazság, emberszeretet, hit és jóindulat, valamit a törvényes rend elvei.

VIII. Szaturnusz    3'18"
A zárkózottságot, öncélúságot, elmélyedést, gátló hatásokat és a megpróbáltatásokat képviseli.

IX. Uránusz    3'45"
Eredetiséget és függetlenséget, az intuitív felfogóképességet, az újítást és a reformokat képviseli.

X. Neptunusz    4'36"
Az önzetlen áldozatkészséget, önfeláldozást, mindenre kiáradó szeretetet és a mindenségben való felolvadást foglalja magába.

XI. Plutó    4'15"
Elsősorban az ellentétességet képviseli: az oldást és kötést, építést és rombolást, a kiegyenlítésre törekvő ellentétes erők ütközését, és a nagyarányú átalakító hatásokat.

XII. Csillagok, csillagok… (Magyar népdal)    5'54"

XIII. Mindenen túl II. (szöveg)    9'48"

XIV. Utópia    1'36"

Játékidő:    63'15"

Közreműködnek:
Berecz Sándor -gitár
A Nagymágyoki Millennium Gyermekkórus, Stix Mária vezényletével.

"A Bolygók, a Naprendszerünket szárnyallja végig, némi kis utópisztikus lecsengéssel, mivel a Föld maga az egyetlen halott bolygó; Da Pacem Domine – Adj békét Uram.
Programzene. Ez annyit jelent, hogy nagyon konkrétan igyekszik leírni egy-egy filozófiai, vagy épp fizikai dolgot.  A bolygókat nem csak fizikális értelemben testesítem meg a zenében, hanem asztrológiai szempontból is leírom. Számomra a technikai áttörés, illetve az elképzeléseim megvalósítása ebben az albumban csúcsosodik. Mint szintetizátor zene, hűen képviseli azt a műfajt, amit ebben a kategóriában a neves nemzetközi képviselők alkottak, ugyanakkor nagyon magyar ez a zene!
Amíg a korábbi műveimet "instrumentális" (hangszeres) zenének, ezt már szintetizátor zenének nevezem"
 

Az album jelenleg nem kapható!