GLOBALIZÁCIÓ 5.1 DVD + CD (2012)

Szólj hozzá a bejegyzés alatt!

GLOBALIZÁCIÓ / GLOBALIZATION (2012)
Grafika: Hatvani Szabolcs

GLOBALIZÁCIÓ, 2012.01.07.

 

GLOBALIZATION/GLOBALIZÁCIÓ

01. Reinkarnation/Reinkarnáció
02. Hook-UP/Kapcsolatteremtés

03. State of the Planet/Pillanatképek
04. Globetrotter/Világjáró
05. Coffee Break/Kávészünet
06. Globalization/Globalizáció

07. All Over The World…/Anyaföld
08. Intake of Breath/Lélegzetvétel…
09. Homoganization/Azonosulás

10. White Hope/Végső remény

 

A GLOBALIZÁCIÓRÓL, KÉT MONDATBAN…

 


Globalizáció VI. – Globalizáció

Globalizáció - Stúdiómunka2012. január 7-én jelent meg Hatvani Szabolcs "GLOBALIZÁCIÓ" című új, kétlemezes kiadványa, melyet egy nagyszabású Újévi Koncert-Show keretén belül mutatott be Zenésztársaival az alkotó Pakson a Művelődési Ház Színháztermében. A tokban két lemez lapul: egy 5.1 Audio DVD, és egy Super Stereo Audio CD. Így minden különleges és igényes zenei csemege iránt rajongó, a kedvelt formátumának megfelelő hanghordozón hallgathatja az albumot.
"…A zenei anyag közvetlen folytatása a "ROTATION" c. albumnak, de olyan hangulatokat és hangzásokat (hangszereket) vonultat fel, mely eddig egyik korábbi albumomra sem volt jellemző (harang, hárfa, harmonika, mandolin, shaku, dulcimer stb-stb…) és ebben a Zenei stílusban sem általános. A 40 perces egy szerzeményt tartalmazó tíz tételes mű szinte pillanatról-pillanatra ébreszt rá bennünket más-más mély érzelmekre, melyek egyaránt lehetnek emlékképek, és felszabadító, jövőbe mutató hangulatok is…"– mondta a szerző a lemezéről.


Globalizáció VII. – Anyaföld

Globalizáció - Stúdiómunka"A ROTATION"-nal, – mint ahogy a címe is utal rá – sikerült újjászületnem, és utólag nem is bíbelődtem az albumon szereplő zenékkel, mint ahogy ezt tettem minden korábbi művemmel. A "GLOBALIZÁCIÓ" pedig ennek a folytatása. Könnyen és stabilan születtek meg a vázát képerő dalok, a közjátékok, az 5.1 hangzás, azaz album teljes arculata…
Az album egyaránt élményekben gazdag a kellemes kikapcsolódásra vágyóknak és a zeneértőknek is, hiszen oly észrevétlenül sikerült ötvöznöm a Klasszikus zenei hangszereket és harmóniavilágot akár a Trance, vagy Pop hangzásával, hogy ízléses, futurisztikus de kiegyensúlyozott anyag áll össze az Analóg szintetizátorok, Zongora, Ütőhangszerek (Harangok, Vibrafon, Xilofon), Fúvóshangszerek (Klarinét, Oboa, Fuvola), Kórus,  és természetesen Fráter Sándor és Magyar Zoltán gitárosok közreműködésével. Sikerült még szélesebb skálán megszólaltatnom magát a ZENÉt, hacsak nem ténylegesen valami teljesen új zenei stílus születik a lemezzel…"

Riportfilm a TelePaks műsorában…


2012. január 9-én készült felvételen a riporter az új lemezről, a koncertekről és a hétköznapokról kérdezi Hatvani Szabolcsot.

"3D Multimédiás Pakk"
3DA hangszeres zenei műfajban legfontosabb szempont a minél tökéletesebb hangélmény elérése. Ezt szem előtt tartva jelent meg 2012. május 1-én a "Multimédiás Pakk", melyben az egymást követő -és a szerző szerint egy folyamatot bemutató- "ROTATION" és a "GLOBALIZÁCIÓ" albumok "egybegyúrt" elegye a legigényesebb hallgatóknak igyekszik kedveskedni.
Az újrakevert és 3D FULL HD animációkkal kísért sorszámozott kiadású Limitált példányszámú 5.1 DVD és Blu-Ray lemezeket tartalmazó csomag nem hiányozhat az igényes hangzások kedvelőinek a polcáról.

Bár az igazi élményt az 5.1 hang és a 3D animáció nyújtja, itt 2.0-ban hallható ízelítő a "GLOBALIZÁCIÓ" dalaiból:
Globalizáció II. – Kapcsolatteremtés


Globalizáció IV. – Világjáró


Globalizáció IX. – Azonosulás

 Lézer-Show elemek:

A "GLOBALIZÁCIÓ" c. albumon hallható "Pillanatképek" és "Világjáró" c. dalokra készített bemutatóban a "SZÍN – FÓNIA" c. Koncert-Show Lézer elemeiből láthattok ízelítőt.

 

Hallgass bele a dalokba!
Bár a zenék egy 40 perces folyamatos egységet alkotnak, most azokba betekintést nyerhetsz! A fenti dalcímekre kattintva meghallgathatsz egy-egy dalt, vagy az egymás után hömpölygő témákba belehallgathatsz az alábbi rövid zenei részletek segítségével:

Hook-UP/Kapcsolatteremtés

State of the Planet/Pillanatképek

Globetrotter/Világjáró

Coffee Break/Kávészünet

Globalization/Globalizáció

All Over The World…/Anyaföld

Intake of Breath/Lélegzetvétel…

Homoganization/Azonosulás

White Hope/Végső remény

 

Csengőhangok Mobilra
(Kattints a címekre a letöltés eléréséhez!)
– Világjáró 1,10 MB – Jelenleg ez Szabolcs csengőhangja a mobilján!
– Anyaföld 1. 716 KB
– Anyaföld 2. 535 KB
– Azonosulás 755 KB

 

Háttérképek Mobilra
(Kattints a képre a letöltési oldal eléréséhez!)
GLOBALIZÁCIÓ - grafika GLOBALIZÁCIÓ - grafika

 

Levelek, Vélemények…
"A GLOBALIZÁCIÓ elnevezésű albumotok lenyűgöző!
…a Pink Floyd egyik lemezéhez hasonlatos (Dark Side Of The Moon), hogy nem érdemes a zeneszámokat egymástól elválasztva meghallgatni, mert egyik szerzemény követi a másikat, jobbára következik az előzőből.
Éppen ezért mi sem emelünk ki egyes darabokat, hanem az egész lemez együttes hatását értékeltük a FANTASZTIKUS jelzővel. A GLOBALIZÁCIÓ album sokkal érettebb az előző albumnál talán azért is, mert a két gitáros játéka a hangszereikre jellemző hatásokkal emészthetőbbé, egyben harmonikusabbá varázsolta a zeneszámokat és tompították a szintetizátor nyomasztó fölényét!
Gratulálunk!!!
Fáy András, Fáy Péter, Fenyő Géza, Hamar Edit Ilona, Füle Bence, Füle Dániel, Rosta Mariann, Villers Artúr …és még sokan mások a két házi bemutatóról!"

"Szia!
Azt hiszem, megvan a legifjabb rajongód (vagy legalábbis az egyik legifjabb) :-)
Tegnap este megyek haza, belépek, hallom szól a lemezed, a gyerekszobából, (már ez meglepő volt, ugyanis eddig mindig csak az ő kis gyerekdalos cd-i szólhattak a szobájában) bekukucskálok: Gergőke apával ül a kanapén és hallgatják a zenét. Kérdezem tőle, hogy milyen zenét hallgat. Rám néz, mosolyog: „Ló vene, tetti!” Ez a mi nyelvünkön annyit jelent: Jó zene, tetszik! És mindezt 20 hónaposan :-)
És a legjobb: ma reggel beraktam neki a gyerekdalait, rám néz: „Anya másik vene!” Melyik másik? „Teás…” (A Kávészünetre gondolt :-)) Úgy tűnik elbűvölted :-)
Anikó"


GLOBALIZÁCIÓ A SZÍNPADON:
"Nagyon jó volt, hogy elmentünk a koncertre. Legjobban a lézerfények tetszettek, meg a tüzek, de a zenék is. Olyan megnyugtatóak. ZSÍÍR-ahogy szoktam mondani. Klassz volt Pakson!"
/Kristóf – 11éves/

"Háát, szerintem nagyon szuper volt Szabi koncertje, és jó volt, hogy megpróbáltuk elkapni a színes lézereket …és remélem nem baj, hogy levettem a csizmámat …és nagyon tetszett, amit zenélt. Puszi!"
/Dorina – 6 éves/

„…Én is ott voltam a családommal január 7-én és ismét kaptam egy kis töltést Szabolcs koncertje által. A hangok-fények kavalkádja és összhangja olyannyira jól lett megkomponálva, hogy még a 6 éves lányom is tátott szájjal révedt a színpad felé. Megható megemlékezés volt. Ugyanakkor a már jól ismert, minden érzékszervre ható "globális" élmény a Szabis dallamokkal. Úgy röpült el a 2 óra, hogy komolyan meglepett, amikor zenészünk elköszönt a közönségétől. Pedig a zeneszámok között nem is voltak szünetek, egybefolytak a darabok…"
/Farkas Krisztina – EGER/
 

"A bő egy éve megjelent "Körforgás" c. lemezem mottója  "Változz hogy újjászüless, …mert minden születés halállal kezdődik", sok közönségtalálkozón, interjúban, beszélgetésben igényelt magyarázatot. Az engem hajtó folyamatos megújulás, újjászületés vágya és ténye gyakran jelenik meg életemben, végigkövethető a zenei anyagaimban. Könnyű szerrel fordítok hátat a múltnak, ha azt a fejlődés érdekében kell megtennem.
Most mégis némán és tanácstalanul torpantam meg, amikor ez az „újjászületés" közvetlen környezetemben, zenei és színpadi munkásságomat érintve tette be lábát… Ugyanis október 30-án távozott közülünk a színpadi Produkció hangmérnöke, Zenei és Technikai atyja, Lukács Tibor. Hirtelen, és hónapokkal ezelőtt — miközben a következő produkciónkra készültünk — még elképzelhetetlenül érkezett az a hiány, amit most távozásával maga mögött hagyott. Tibor a barátot, a Pótapát és a Harmóniát jelentette nekem mind a magánéletben mind a színpadon. Első közös munkáink a 2000 augusztusában Simontornyán bemutatott „MILLENNIUM", és „TERMÉSZET" koncertek voltak. Az utolsó nagyszabású koncertünk a 2011-es "ÚJÉVI SZÍN – FÓNIA" volt.  Legjobb tudását/technikáját az „EURO MUSIC" azaz az Ő neve által fémjelzett Csapat a „SZÍN – FÓNIA" koncertek hangosításában mutathatta meg, és ezáltal a legtöbbet hozta ki belőlünk és egy-egy koncert megszólalásából is.

Pótolhatatlan űr ez, amiben nekünk is újjá kell születnünk. Ebben a csendben az Ő emlékére kívánom megszólaltatni a 2012. január 7-én bemutatásra kerülő koncertműsorunkat, és Tibi emlékére ajánlom az azon a napon megjelenő "GLOBALIZÁCIÓ" c. lemezemet!"
/Hatvani Szabolcs/