KÖRFORGÁS (2010)

Szólj hozzá a bejegyzés alatt!

"A "ROTATION" c. angol nyelvű DVD-vel egy időben kiadásra kerül a lemez magyar nyelvű Stereo Dolby Surround adaptációja, CD-lemezen. Az eredeti felvételek újrakevert, szabványos CD-formátumú változata a HI-FI kedvelőinek, illetve a házimozi-rendszerrel nem rendelkezőknek kíván kedveskedni, melyre a „SUPER-STEREO” hangkeverés mellett a 96khz/24bit felvételi minőség is garanciát jelent."
KÖRFORGÁS - AUDIO CD (2010)

"Változz, hogy újjászüless,


01. A kezdet…
02. Születés
03. Evolúció
04. Új nemzedék
05. Súlytalanság
06. Elektromosság
07. Nyári éj
08. Az élet vonatán…
09. A jövő üzenete
10. Meditáció
11. KÖRFORGÁS
12. Előjáték
13. Érzelmek
14. Reinkarnáció


 …mert minden születés halállal kezdődik!"

KÖRFORGÁS – "Változz, hogy újjászüless…"
Az "Instrumentális" zenében a 60-as években jelentek meg az elektromos billentyűs hangszerek. Az analóg szintetizátorok  megjelenése átalakította a zenei és hangszerelési gondolkodásmódot. Ez részben leegyszerűsítette, részben kibővítette, megsokszorozta  a fantáziánkban lévő hangzások megvalósításának lehetőségét.

Ez a stúdiólemez alapul vesz minden korábbi analóg és digitális szintetizátor "használati" módszert, ugyanakkor mellőz minden olyan eszközt, mely a zene valódiságát, az emberi mivoltát csorbítaná. Így a zeneművek felvételei szekvenszerek és digitális vezérlés (MIDI) felhasználása nélkül, hangsávonként készültek el, ezzel megtartva a zene eredeti "élő" jellegét.

Az album kifejezetten a mai legmagasabb hangtechnológiai elvárásoknak megfelelően és ennek kihasználásának a szellemében, a vájt fülű hallgatók és a különleges kikapcsolódásra vágyók számára, Dolby Digital 5.1-es hangkeveréssel készült ínyencség.

Helyezkedj úgy el a térben, hogy a hangrendszer közepén ülj, egyforma távolságra a hangfalaktól. A szintetizátorok, és a gitár játéka, a hozzájuk komponált multimédia és animáció egy  képzeletbeli idő és térközi utazásra invitál, hol "átölelve", hol "elszakítva" minden kézzel fogható és eddig logikusnak vélt dologtól…

Köszönet Fráter Sándornak, aki gitárjátékával további  inspirációkat adott a zene teljes kidolgozásában.

Mindazoknak, akiknek van ideje megpihenni a rohamosan gyorsuló, mókuskerékként körforgó életünkben, és  megfelelő tiszteletet adni A ZENE számára, nem csak "háttérzaj"-ként ismerni Őt…

Első vélemények:
„…a modern elektronikus zene, illetve hangszerelés pompás példánya zengett a hangszórókból. A szintetizátorok és a dobok légtérben mozgatása lenyűgöző! Fráter Sándor gitározása pompásan illeszkedik az elképzelésbe, a játéka szinte virtuóznak mondható…”
„…Itt-ott felsejlett Jean-Michel Jarre sugallata, DE ezek is sokkalta jobban hangzanak a térhatású – mondjuk inkább gömbhatású -feldolgozásban…”
„…Összefoglalva: tetszetős hangzások, virtuóz zenei megoldások és feltűnően kiváló hangszerelés jött össze ebben a csapatmunkában. Nem mellesleg említve, hogy a fényorgona-szerű képi effektusok is kiválóan illeszkednek az aktuális zenei blokkokhoz!
GRATULÁLUNK! Nagyon élveztük!”
/Dr. Fáy András – Zenekritikus, Közgazdász – Jogász, Újságíró/

"…repülés …időutazás …misztikum…,
…szárnyalás, mosoly, fiatalság-pörgés, dinamizmus,
…FÖLD, erő, pusztítás, hatalom…
…hipnózis, bódulat…"
/Magyariné Farkas Krisztina – Óvodapedagógus/

"…utazás egy elképzelt világba… Ez a dvd képes arra, hogy 52 percre kiragadjon a mindennapok megszokott, monoton ritmusából…és mindezt úgy teszi, hogy észre sem vesszük, hogy egy röpke órácskára ismét gyerekké váltunk…"
/Kocsis Éva – Kamaraművész, fuvola tanár/

"Egerből írok, az április 21-i Napsugár tagóvodában bemutatott anyag kapcsán. Csoda azt látni, ahogy a kisfiamat elvarázsoltad… Azt már tudom, hogy nehezen fogad el idegeneket, de a jót megérzi. Sokat nem szokott az ovis dolgairól beszélni, de az nap este úgy aludtunk el, hogy Te voltál a téma!
Köszönöm: T. Benedek anyukája, Kriszta"

"Érdekes volt tapasztalni, hogy hozzáértő zenetanárok, vagy a zenében kevésbé járatos felnőttek és az újdonságokra fogékony diákok is lelkesen érdeklődtek Szabolcs zenéje iránt. A kellemes este nemcsak a szerzővel való találkozás élményét nyújtotta, de valamennyien közelebb kerültünk a XXI. század zenéjéhez is."
/Balogh Csaba Zoltán – Népművelő/

Gyerekek, Hatvani Szabolcs "ROTATION" c. DVD-jéről:

Megrendelés, további információk: info@hatvaniszabolcs.hu