SZÍN-FÓNIA Koncert-Show

Szólj hozzá a bejegyzés alatt!

…a történet folytatódik:

A “Vizuális Hangok” Multimédiás Szintetizátor- koncertek 2005-ben keltek életre, mely első epizódján egy képzeletbeli csillagközi utazásban felfedezhettük sok millió apró pont között azt a bolygót is, ahol mi magunk élünk.
A II. Epizód – “KOR-KÉPEK – Képzeletbeli időutazás a zenetörténetben” (2006.) az Őskortól a napjainkig néztük végig, hogyan is fejlődött ezen a bolygón a ZENE.
A III. Epizódban különös lelki állapotot vetítettünk a vászonra, az “ÜNNEP” hangulatát.
2007-től a FÖLD NAPJA tiszteletére rendezett „FÖLD és ÉG” – A TERMÉSZET HANGJAI – Vizuális Hangok IV.  A műsorokban láthattuk, milyenek is vagyunk mi magunk a TERMÉSZET oltára előtt…

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS

Most  „SZÍN-FÓNIA” – Szintetizátor és Lézervarázslat címmel érkeztünk a koncertsorozat V. Epizódjához. A történet ott folytatódik, ahol az előző rész befejeződött. Bár a IV. Epizód végén a FÖLD megsemmisült, most valami mégis újjá született…
A koncerten egy eddig sosem látott Világba érkezünk, ahol csak hangok, és színek léteznek. Megszűntek a kézzel fogható dolgok -hiszen mi magunk pusztítottuk el- és már csak hangulatok, érzések keringnek körülöttünk… Elménkben még él, milyen is volt az ÉLET, …de ezek már csak emlékek?

A műsorban most is egy nagy stáb áll a zeneszerző mögött. Ezúttal technikailag is. A látvány a multimédiás és pirotechnikai eszközök mellett Laser fényekre épül, melynek része akár a „KALEIDOSZKÓP LÉZER” is. /Ezt a berendezést magyar mérnökök 35 éves kutató- és fejlesztőmunka eredményeképpen mutatják be, amit először színpadon, zenére megkomponált koreográfiával most láthat a nagyközönség./ A kvadrofón hangzást pedig az Euro Music „állította elő”. Nem mindennapi hangrendszer, több mint 18.000 WATT tölti be a színházterem atmoszféráját…

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS

A GTLaser szakemberei 1978 óta foglalkoznak lézerekkel. Fő profiljuk a lézertechnikai eszközök gyártása, lézeres látványtechnika, speciális neon Color Light fények előállítása. A kezdetek óta céljuk, hogy professzionális lézer-látvánnyal szórakoztassák a közönséget, de hamar rájöttek, hogy mindig hiányzott valami a tökéleteshez. Ezért kifejlesztették az általuk fontosnak tartott eszközöket és szoftvereket. Fejlesztéseik kivívták a szakma elismerését, lézeres eszközeiket nem csak hazánkban, hanem külföldön is nagy sikerrel mutatják be. Mindemellett az elmúlt évtizedek kutatómunkájának eredménye képpen létrehoztak egy a Világon egyedülálló látványosságot nyújtó berendezést, melynek a “Kaleidoszkóp Lézer” nevet adták. Ennek a berendezésnek az első nyilvános koncertbemutatására a “SZÍN-FÓNIA” Szintetizátor és Lézervarázslat koncerteken került sor.

Kaleidoszkóp Lézer Kép  Kaleidoszkóp Lézer Kép

A színpadon megnyílnak a “Lézer-hárfa” húrjai is:

Lézer-hárfa, Hatvani Szabolcs   Lézer-hárfa, Hatvani Szabolcs

A Lézer-hárfa az a varázslatos hangszer, melyről már régóta álmodtak, fantáziáltak sokan: Mára már valósággá vált az, hogy a fények érintésre „megszólaljanak”.

Szintén magyar fejlesztőmérnököknek köszönhető, hogy ez az attrakció is látható a színpadon. Az élő koncerteken néhány szerencsésnek lehetősége is van kipróbálni e virtuális hangszert, mely hangjai a fénysugarak érintésével zendülnek fel. Kiváltságosnak érezheti magát az a szerencsés kiválasztott, aki ennek a lehetőségnek a részese lehet, hiszen világviszonylatban ezen kívül csak egy előadóművész műsorában látható az eredeti hangszer!

Lézer-hárfa   Lézer-hárfa

Lézer-hárfa   Lézer-hárfa

A KONCERT-HANG: Az Euro Music 1988 óta, tehát már 20 éve jelen lévő cég, akik hosszú évek tapasztalatainak és felkészült ZENÉSZ szakembereinknek köszönhetően országos szaktekintélyeknek nevezhetők. Hangszerüzleteikben a legjobb tudásunknak megfelelő szaktanácsokkal segítik a vásárlókat, legyen az bármilyen hangszer, hangtechnikai berendezés, ugyanakkor kezdettől fogva foglalkoznak rendezvények hangosításával is, így az ilyen irányú legmerészebb igényeket is ki tudják elégíteni.
“Az “EURO MUSIC” Lukács Tibor távozásával 2011 őszével megszűnt. A koncerthang-élmény korábbi kivitelezői előtt továbbra is tiszteletet állítva jegyzem Őket az oldalamon! Tibor emlékére ajánlom “GLOBALIZÁCIÓ” című lemezemet…”

“SZÍN – FÓNIA” A SZÍNPADON

SZÍN - FÓNIA
"SZÍN - FÓNIA" - hatvani szabolcs - koncert-show "SZÍN - FÓNIA" - hatvani szabolcs - koncert-show"SZÍN - FÓNIA" - hatvani szabolcs - koncert-show "SZÍN - FÓNIA" - hatvani szabolcs - koncert-show
"SZÍN - FÓNIA" - hatvani szabolcs - koncert-show "SZÍN - FÓNIA" - hatvani szabolcs - koncert-show

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS
Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS
Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS
Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS

Újévi Szín - Fónia

Újévi Szín - Fónia

"SZÍN - FÓNIA"

"SZÍN - FÓNIA"  "SZÍN - FÓNIA"
"SZÍN - FÓNIA"  "SZÍN - FÓNIA"
"SZÍN - FÓNIA" "SZÍN - FÓNIA"  "SZÍN - FÓNIA"
"SZÍN - FÓNIA"