Tanfelügyeleti-, és Pedagógusminősítő szakértő

Szólj hozzá a bejegyzés alatt!

 

Kedves Kollégák, köszöntelek Benneteket!

2015 januárjától megkezdtem az Oktatási Hivatalban a Tanfelügyeleti-, és Pedagógusminősítő szakértői munkámat. Bár sok pedagógus még passzív a Pedagógus pályamodell témájával kapcsolatban, a legtöbbekben azonban kérdések tömkelege fogalmazódik meg; „Mikor, Hogyan, Miért, Mennyivel fogok többet keresni?” stb-stb… A fő kérdés azonban, hogy „Mennyivel lehetek felkészültebb pedagógus?”

Az alábbiakban az előmenetel folyamatát, feltételeit, az azzal kapcsolatos aktuális jogszabályokat, eseményeket és a legfontosabb tudnivalókat osztom meg, Kollégáim és Saját magam, a Tanfelügyeleti és Pedagógusminősítési eljárások közvetlen tapasztalatai és munkáink alapján. Igyekszem minden aktuális kérdésre folyamatosan választ adni, és a minősítő vizsga valamint eljárásokkal kapcsolatos legfontosabb dolgokra felhívni a figyelmeteket!

Üdvözlettel: Hatvani Szabolcs Tanfelügyeleti-, és Pedagógusminősítő szakértő, Mesterpedagógus

ELŐSZÓ: "Szép és felelősségteljes feladat ma az embernek a hátát tartani mindazért amiben hisz, mindazért amire az életét áldozza… Talán furcsa, de én azért vállaltam és választottam ezt a szakmát, mert hiszek a jövőben, hiszek a Gyermekeinkben, és abban, hogy amit mi adunk Nekik, azzal adunk esélyt az előbbre lépésre. …Még akkor is, ha nem mindenki tud azonosulni az új feladatokkal, mert nem hajlandó kellőképpen tájékozódni róla…
Köszönöm a rengeteg kérdést, örülök ha segíthetek, és örülök az alábbihoz hasonló kérdés nélküli megszólításnak is:

"Kedves Hatvani Szabolcs!
Fogalmad sincs mi a helyzet, nagyjából annyit tudsz az óvónőkről, hogy nők. Te vagy szakértő?
Jó zsíros megélhetési-hivatalnok max!" /Szabó Csilla 

 

KEDVES KOLLÉGÁK, ÉRDEKLŐDŐK!
Köszönöm a rengeteg levelet, mellyel folyamatosan megkerestek!
Sajnos fizikális képtelenség minden kérdésre, levélre válaszolnom, így a továbbiakban sajnos ezt nem tudom felajánlani!
Üdvözlettel:
Hatvani Szabolcs
2018. szeptember 08.

 

Aktuális témákban mindig naprakész információk találhatók a https://www.oktatas.hu/ oldalon!

 

JOGSZABÁLYTÁR:

2015.01.20.

20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet, XV. FEJEZET
A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN LEFOLYTATHATÓ SZAKMAI ELLENŐRZÉSEK SZABÁLYAI, AZ ORSZÁGOS PEDAGÓGIAI-SZAKMAI ELLENŐRZÉSBEN RÉSZT VEVŐ SZAKÉRTŐ TEVÉKENYSÉGE FOLYTATÁSÁNAK SZAKMAI FELTÉTELEI. A bejegyzés megtekinthető IDE kattintva.

 

2015.01.01.

326/2013. (VIII. 30.) Kormányrendelet 2014. november 4-én hatályba lépett módosítása
Mely módosította a 268/2014. (XI. 3.) Kormányrendelet.

2014. november 4-én lépett hatályba a módosítás, mely a besorolásokkal (átsorolásokkal), e-portfólióval, eljárásrenddel kapcsolatban pontosít számos részletet. Ezekről a változásokról ad az alábbi dokumentum jól látható, átfogó tájékoztatást. A dokumentum letölthető IDE kattintva.

 

2015.01.20.

2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről
…a köznevelés résztvevői kötelességeinek és jogainak meghatározása, továbbá korszerű tudást biztosító köznevelési rendszer irányítása és működtetése céljából az Országgyűlés a 2011. CXC.  törvényt alkotta. A törvény a nemzeti köznevelésről megtekinthető IDE kattintva!

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük