"Ahol a szavak elfogynak, ott kezdődik a zene"

...a zenében mindig hangulatokról van szó. Olyanokról, melyek kifejezéséhez a szavak végesek...

Rólam

…Hatvani Szabolcs szemtelenül vagány és szégyenlősen bizonytalan. E kettősség jól megfér az Ő nagy zenész lelkében…

Aktuális

Friss hírek, információk, események leírásai.

Képgaléria

Tekintsd meg a koncerteken és egyéb eseményeken készült fényképeket.

"SZÍN-FÓNIA" – Multimédiás Szintetizátor és Lézervarázslat Koncert-Show

 

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS

A “Vizuális Hangok” Multimédiás Szintetizátor- koncertek 2005-ben keltek életre. A zenei élmény kezdetben képekkel, majd animációkkal, ezt követően filmekkel, majd lézertechnikával és pirotechnikával egészült ki. Így nőtte magát a mai, műsoron lévő  “formájára”, mely már az V. Epizód a sorozatban, és “SZÍN-FÓNIA” nevet kapta. …De tekintsünk kicsit vissza az előzményekre:

A koncertműsor első epizódján egy képzeletbeli csillagközi utazásban felfedezhettük sok millió apró pont között azt a bolygót is, ahol mi magunk élünk. Ez volt a “Vizuális Hangok”.
A II. Epizód – “KOR-KÉPEK – Képzeletbeli időutazás a zenetörténetben” (2006.) az Őskortól a napjainkig néztük végig, hogyan is fejlődött ezen a bolygón a ZENE.
A III. Epizódban különös lelki állapotot vetítettünk a vászonra, az “ÜNNEP” hangulatát.
2007-től a FÖLD NAPJA tiszteletére rendezett „FÖLD és ÉG” – A TERMÉSZET HANGJAI – Vizuális Hangok IV.  A műsorokban láthattuk, milyenek is vagyunk mi magunk a TERMÉSZET oltára előtt…
A „SZÍN-FÓNIA” – Szintetizátor és Lézervarázslat címmel érkeztünk a koncertsorozat V. Epizódjához. A történet ott folytatódik, ahol az előző rész befejeződött. Bár a IV. Epizód végén a FÖLD megsemmisült, most valami mégis újjá született…

A koncerten egy eddig sosem látott Világba érkezünk, ahol csak hangok, és színek léteznek. Megszűntek a kézzel fogható dolgok -hiszen mi magunk pusztítottuk el- és már csak hangulatok, érzések keringnek körülöttünk… Elménkben még él, milyen is volt az ÉLET, …de ezek már csak emlékek?

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS