“SZÍN-FÓNIA” – Multimédiás Szintetizátor és Lézervarázs-Show

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS

A "Vizuális Hangok" Multimédiás Szintetizátor- koncertek 2005-ben keltek életre. A zenei élmény kezdetben képekkel, majd animációkkal, ezt követően filmekkel, majd lézertechnikával és pirotechnikával egészült ki. Így nőtte magát a mai, műsoron lévő  "formájára", mely már az V. Epizód a sorozatban, és "SZÍN-FÓNIA" nevet kapta. …De tekintsünk kicsit vissza az előzményekre:

A koncertműsor első epizódján egy képzeletbeli csillagközi utazásban felfedezhettük sok millió apró pont között azt a bolygót is, ahol mi magunk élünk. Ez volt a "Vizuális Hangok".
A II. Epizód – "KOR-KÉPEK – Képzeletbeli időutazás a zenetörténetben" (2006.) az Őskortól a napjainkig néztük végig, hogyan is fejlődött ezen a bolygón a ZENE.
A III. Epizódban különös lelki állapotot vetítettünk a vászonra, az "ÜNNEP" hangulatát.
2007-től a FÖLD NAPJA tiszteletére rendezett „FÖLD és ÉG” – A TERMÉSZET HANGJAI – Vizuális Hangok IV.  A műsorokban láthattuk, milyenek is vagyunk mi magunk a TERMÉSZET oltára előtt…
A „SZÍN-FÓNIA” – Szintetizátor és Lézervarázslat címmel érkeztünk a koncertsorozat V. Epizódjához. A történet ott folytatódik, ahol az előző rész befejeződött. Bár a IV. Epizód végén a FÖLD megsemmisült, most valami mégis újjá született…

A koncerten egy eddig sosem látott Világba érkezünk, ahol csak hangok, és színek léteznek. Megszűntek a kézzel fogható dolgok -hiszen mi magunk pusztítottuk el- és már csak hangulatok, érzések keringnek körülöttünk… Elménkben még él, milyen is volt az ÉLET, …de ezek már csak emlékek?

Újévi Szín - Fónia, 2011.01.13. PAKS

A műsorban most is egy nagy stáb áll a zeneszerző mögött. Ezúttal technikailag is. A látványosság részben a GTLaser fényeire épül, melynek része akár a „Kaleidoszkóp lézer” is. Ezt a berendezést a cég 35 éves kutató- és fejlesztőmunka eredményeképpen 2009-től forgalmazza Világszerte, amit először színpadon most láthatott a nagyközönség. Az egyedülálló – akár kvadrofón – hangzást pedig a Csapat profi háttérstábja „állította elő”.

Lézer-hárfa, Hatvani Szabolcs   Lézer-hárfa, Hatvani Szabolcs
A színpadin megnyílnak a "Lézer-hárfa" húrjai is.

A "SZÍN – FÓNIA Koncert-Show" részletesebb ismertetője IDE KATTINTVA olvasható,
vagy az alábbi témák szerint az előzmények megtekinthetők: